Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '07

 
Kategori
Mizah
 

Ne yapalım, Türk halkı düşene çok gülüyor!

Ne yapalım, Türk halkı düşene çok gülüyor!
 

Programlarındaki aşağılamaya dayalı mizahın eleştirilmesi üzerine, bir gün "düşene güldürme" tarzı esprilerle yıllardır bu ülkede iyi şöhret ve para kazanan M.Ali Erbil'in ağzından döküldü "Ne yapalım Türk halkı düşene çok gülüyor" sözleri. Bu sözü eleştirmeli mi, yoksa gerçekler böyle mi?

Düşene neden gülünür. Çünkü düşmüştür, "sizden aşağı düşmüştür" sizin olmadığınız bir konuma düşmüş, size kendinizi daha iyi hissettitmiştir.
Teleziyonlarımızda bu "düşme" meselesi için güzide örnekler gördük, görmekteyiz. Örneğin düşene gülmek ile Ajdar Anık'ın ülkemizdeki popülerliği arasında da bağlantı kurulabilir.

Ajdar Anık, bir makine mühendisidir, temel olarak makine mühendisliği Türkiye standartlarında, insanların gıptayla baktığı, statü ve farklılık kazandıran bir meslektir. Makine mühendisi Ajdar Anık'ın bu haliyle ortalama zekanın altındaki insanlardan aşağı ve acınacak davranışlar sergilemektedir ve bu insanların doğal olarak hoşuna gitmektedir. İnsanlar "makine mühendisi ama adam aptal", veya "ama okumakla adam olunmuyor" demeye, kendini rahatlatmaya ihtiyaç duymakta, içgüdüsel olarak engellenemez bu isteklerinde de sosyolojik olarak haklıdırlar. İnsanlar ekranda bir zeka özürlüyü izlediğinde öyle olmadığı için içten içe keyiflenmekte, kendi düzeylerinde veya üzerinde yaşayan insanların düşkünlüklerinde de bu ölçü gizli bir haz duymaktadırlar.

Karda yürümeyi başarırsanız, düşeni "aptal" olarak değerlendirilip, kendi ayakta kalmanızı ve becerinizi onurlandırmanız elbette bu konuda örneklerin örneğidir.
Umarım, bir gün hepimiz içten içe düşmesine sevineceğimiz insan sayısı epeyce azalacak oranda "yükseliriz".

 
Toplam blog
: 108
: 2011
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

İsmim Burak Çapraz. Buraya başladığımda 21'dim, öğrenciydim. Bir okul bitti ama hala öğrenciyim. İl..