Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '13

 
Kategori
Blog
 

Ne yazarsan çok okunursun?

Ne yazarsan çok okunursun?
 

Ne o kız! Yazılarımı mı okudun yine? Yüzün ondan mı gülüyor böyle?


Her yazarın en çok sorduğu sorudur bu: Ne yazarsan çok okunursun?

Yazmak derdini anlatmaktır. Tamam da... Derdini anlatmak kadar, okunmakta ister insan...

Ne derdin olduğunu bilemem de... Çok okunmaksa amacın, işte sana yol haritasi!...

Televizyona, birçok insan aptal kutusu dese de!... Çok okunmak istiyorsan, tv programlarıyla magazin yazmayı dene. Dedikodu, insanlığın en zevk aldığı hastalığıdır çünkü!

Erkek okura ulaşmaksa hedefin, günlük maç sonuçlarıyla Fenerbahçe'yi yazmalısın. Fenerbahçe'nin yalnızca adı bile geçiyor olsa yazında; ne dediğini okumak için, binlerce futbol okuru yollarını gözler!

İster iç siyaseti yaz, ister dış... Ortalama insan aklına ne kadar yaklaşırsan anlattıklarınla; şerbeti nabza ne kadar iyi şırınga edersen!; o kadar çok insan farkına varır yazdıklarının...

Din, insanların doğuştan getirdiği en zayıf yanı... Ve hakkında en az bilgi sahibi oldukları konu... Dini konularda yaz öyleyse. Hele tasavvufu mesela ucundan kıyısından da olsa biliyorsan; yaşadın demektir arkadaşım!... Her yazdığını binlerce kişi okur! İşte sana Gülen Adam garantisi!...

Güncel olayları, sansasyonel başlıklarla, her gün düzenli olarak yazdığında, en fazla 6 ay sonra, her yazdığın, alıcısını kendiliğinden bulur! Haaa!... Bu arada, hemen hatırlatmalıyım ki, günceli yazarak geleceğe miras bırakamazsın. Yazı, bir hafta çok okunur; sonra da insanlığın sonsuz düşünce boşluğunda kaybolur.

Ya da astrolojiyi yaz sen; astrolojiyi en iyisi!... Burçlardan, acık da fallardan anlıyorsan, okur hasılatında döndün köşeyi demektir! Astroloji ve günlük fallarla ilgilenmeyen, hemen hemen yok gibidir. Yazdığının çok doğru olması da gerekmez üstelik. İki, üç ahkam kestin mi şöyle en havalısından; oldu da bitti maşallah!

Sağlıklı yaşamla ilgili ne yazarsan; okunursun. Hele bi de yemek yapmaktan, mutfak işlerinden anlıyorsan; köşeyi döndün gitti anasını satayım!... sıra sıra reyting rekorları sendenizi bekler!

Az kalsın unutuyordum ha söylemeyi... Google aritmatiğini bilmek, çok okunmanın en büyük garantisidir. Yapıştır şöyle 3 - 5 anahtar kelime... Üstüne, şöyle kıvamında, doğru yapılmış bir hit ve tık hesabı ekle... Çarpıcı bir resimi de ekledin miydi verdiğim formülün içine... En çok okunan yazarların şahı oldun! Rabbim, tacını başından eksik etmesin!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..