Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '14

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Ne Zaman Jinekologa Gidilmeli?

Ne Zaman Jinekologa Gidilmeli?
 

Düzenli smear ve meme kontrolü;

Evlenen ya da cinsel münasebette bulunan bayanların düzenli olarak jinekologa muayeneye gitmeli, meme muayenesi ya da ultrasonografilerini çektirmesi gerekmektedir.

Adet düzensizliği

Kadınlarda 21 günden kısa zamanda 35 günden uzun zamanda meydana gelen adet süreli değerlendirilir. Adet kanamasının normalden fazla ya da az hatta hiç olmadığı zaman mutlaka bir uzmana başvurulması gerekmektedir.

Vajinal akıntı;

Bayanlar kısa süreli de olsa vajinal enfeksiyon sorunları ile karşı karşıya kalmaktadır. Meydana gelen enfeksiyonlar sarı ya da gri renkte bulunan akıntılar meydana gelebilir. Hoş bir kokusu yoktur. Çok çabuk belirti vermektedirler.

Genital bölgede meydan gelen siğil;

Cinsel münasebet yolu ile bulaşan humman papilloma adlı virüsler genital bölgede siğil oluşturabilmektedir. Bu virüs tipine oldukça yaygın bir biçimde rastlanılmaktadır.  Bu tür bir durum ile karşı karşıya kalındığı takdirde hemen uzmana başvurulması gerekir.

Kasıklarda meydana gelen şiddetli ağrı

Kasıklarda ağrıya yumurtalık kistleri neden olabilmektedir. Hangisinde kist varsa o tarafta şiddetli ağrıya sebebiyet verebilir.  Kasıklarda bu tarz bir şiddetli ağrı meydana geldiğinde ilk düşünülen yumurta kistidir.

Cinsel münasebet sonrasında meydana gelen vajinal kanama;

Cinsel münasebet sonrasında meydana gelen vajinal kanamanın başlıca belirtileri arasında rahim ağzı ennfeksiyonu bir diğer adıyla serviks enfeksiyonu ya da bunun yanı sıra ahim ağzında oluşan yaraların bir belirtisi olabilmektedir. Bunların yanı sıra serviks kanseri halk arasındaki adıyla rahim ağzı kanserinin de önemli belirtileri arasında bulunmaktadır.

Sonradan meydana gelen adet ağrıları;

Bayanın ilk adet gününden sonra meydana gelen ağrıların başlıca nedenleri; rahmin kasılmasından kaynaklı olabilmektedir ve bu nedenle masum sayılabileceğimiz ağrılardır. Bu tarz bir durum ile karşılaştığında kişinin ağrı kesici kullanması sonucunda olumlu sonuç alabilmektedir. Ancak ilerleyen yaşlarda ise bu tarz sonradan meydana gelen adet ağrılarına neden olan sebep endometriozis olarak bilinmektedir. Yani böyle bir durum ile karşılaşıldığında mutlaka bir uzmana danışılması gerekmektedir.

Aile planlaması;

Bayanın zamansız bir biçimde gebe kalmasını engellemek amacı ile yapması gereken uzman bir doktor yardımı ile kişiye özel bir doğum kontrol şeklinin oluşturulmasıdır. Elbette ki her metodun etkileri ve yan etkileri mevcuttur. Bu nedenle kişi kendine bir metot oluştururken arkadaş tavsiyesinden yararlanarak ya da eczane yardımıyla ile değil bir uzman yardımı ile oluşturması gerekmektedir.

Memede meydana gelen sertlik;

Günümüzde kadınların sık sık karşılaştığı bu rahatsızlık sık sık uzman yardımına ihtiyaç duymalarını gerektiriyor. Kadınların meme kanserine yakalanma riskinin çok fazla olması nedeniyle bayanların kendilerini sürekli kontrol altında tutması önemlidir.

Adet görememek;

Adet görememek bir diğer adı ile menopoz döneminin iyi bir biçimde planlanması gerekmektedir. Bu nedenle de kadınlar sık bir biçimde doktora başvurmaktadır. Çünkü önerilere ihtiyaç duymaktadır.

http://www.cemficicioglu.com.tr/

 
Toplam blog
: 231
: 3919
Kayıt tarihi
: 09.11.12
 
 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr.Cem Fıçıcıoğlu ..