Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Necati-Emenike, Amrabat, Hakan Şükür ve haftanın maçlarına dair.....

Necati-Emenike, Amrabat, Hakan Şükür ve haftanın maçlarına dair.....
 

Haftanın Kazançlısı Trabzon oldu. Galatasaray Baros'un halt yemesiyle üzülecekken imdatlarına Fenerbahçe ve Beşiktaşın vurdumduymazlığı yetişti.

Ersun Yenal Eskişehirle ilk galibiyetini alırken,Sivas-Kayseri maçında akılda kalan sadece -22 derecelik soğuk oldu. Ordu, Ankaragücü önünde rahattı. Gençlerbirliği ise Fuat hoca ve İlhan Cavcav'ın -para getirecek- yeni yıldızlarıyla farkını gösterdi ( Özellikle Yasin ve Kaleci Ramazan, ayrıca Soner. Sanırım İlhan Cavcav oyuncularını izlerken gözbebeklerinde dolar işaretleri çıkıyordur.)

Şimdi haftaya dair meraklarım:

-Sıcak havalarda maçları geç saatlere alan, su molaları verdiren yetkililer -22 derece soğukta akşam maçını hangi mantıkla oynattılar. İnsanların nefes alırken zorlanacakları havada futbolcuların hayatıyla dalga geçenleri kınıyorum. Hiç değilse öğlen oynatsaydınız be adamlar. her şey para değil. Bir taraftan futbolcu sağlığı için en ince detaylar düşünülüp, yeni talimatlar yayınlanırken diğer taraftan dışarı bile çıkılamayacak havada oyuncu koşturan, paraya endeksli bu zihniyeti Allah'a havale ediyorum.

- Büyük takımlardaki derbi öncesi ya da hafta arası rotasyon mevzusunun iyice suyu çıktı. Bir taraftan hocalar ( Fatih Terim, Aykut Kocaman)  "şimdi önümüzdeki maça bakacağız" deyip, diğer taraftan bir kaç hafta sonraki maçları (hele de derbi maçları) düşünüp rotasyon saçmalığına girdiler. Hepsinden zararlı çıkmalarına rağmen halen ısrarla devam ediyorlar.

Her maçın üç puan olduğunun ne zaman farkına varacaklar merak ediyorum. Aykut Kocaman'ın Alex'le maça başlaması, ya da Emre'yi bu maçta kullanması Samsun maçını ne şekle sokardı, düşünmek lazım. Şimdi bu maçın moralsizliğiyle Beşiktaş maçında Serdar ne yapacak merak ediyorum.

- Quresma'ya hain diyenler dün eğer atılsaydı, Cristian'a ne diğeceklerdi bilmiyorum. Baros'da dahil bu acizliğin fizik yetersizliğinden kaynaklandığı kesin. Rakibine  fizik üstünlük kuramayan, her pozisyonda top kaptırıp aciz duruma düşen bu zatların yapacağı tek şey sinirli halleriyle kartlık fauller kalıyor. Alex bile dün sırf bu acizlik duygusuyla fauller yapmaya başladı.

- Özellikle Trabzon hariç büyüklerin fizik kondisyonları içler acısı. Teknik kadrolar ne gibi çare bulacak bilmiyorum ancak çok koşan ve mücadeleci bütün takımlar üç büyüklerden puan alır oldu.

-Necati Ateş tam Galatasaray maçı öncesi takımını bırakıp transfer oldu ve aslında oynaması gereken bir maçta "etik olmaz" diyerek görev yapmadı. Bence de doğru yaptı. Ülkemizde futbol anlayışımız bu hususları kaldıramayacak kadar fanatiklik içerisinde de peki sakatlığı bile doktorunca tescillenen ve transfer konuştuğu için Fenerbahçe maçında oynamayan Emenikenin suçu neydi?

-Galatasaray "ben istediğim futbolcuyu alırım" zihniyetiyle Amrabat'ın belkide -tıpkı Ali Turan gibi- futbol hayatını etkiledi. Ayrıca Kayserispor'un Amrabat katkısıyla alacağı puanları ve dolayısıyla paralarını çöpe attı. " Futbolcu istiyor kardeşim" savunması bana biraz abes geliyor. Kayserispor ise ya futbolcuyu versin ya da -etmediyse- şikayetini edip futbolcusunu kazansın. Amrabatla play-off şansı oldukça yüksek olan takım zorla maç kazanır halde.

-Hakan Şükür, efendi kişiliği ve Türk futbolunda ki yeri tartışılmaz bir isim. Ancak kendisinin pozisyonları yorumlayan biri olarak: Galatasaraylılığının ağır basmadığı, arkadaşı Hasan Şaş ya da şikayetçi olduğu yöneticileri düşünmediği bir tarzda olması, kendisine yakışan olacaktır.

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..