Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Neden?

Neden?
 

Kaynak:milliyet.com


Az önce haberi okudum, hani bazılarının pek sıkıldığı, “yeter artık!” diye tepki gösterdiği Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili savcıların hazırladığı iddianameyi…

(http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1163663&Date=19.11.2009&b=Baba ogul cinayeti birlikte isledi&KategoriID=24)

Savcılar “Tasarlayarak çocuğu canavarca bir hisle, eziyet çektirerek öldürmek” olarak değerlendirmişler, Cem Garipoğlu’nun babasının da suça iştirak ettiği görüşüne varmışlar.

Neyse, haberin detaylarını okursunuz nasıl olsa, benim aklımın almadığı Münevver’in neden öldürüldüğü? Yani, düşünün bir kez, planlı olarak bir genç kızı bir baba ve oğul neden işkence ederek öldürür?

Sonra da anne de gelir ve kan lekelerini siler?

Tasvip ettiğimden değil, lakin annenin davranışını bir yere kadar anlarım, anlayamadığım ise emniyette sorguda nasıl olur da o denli soğukkanlı olabilir...

Baba oğul işbirliğine gelince, annenin soğukkanlılığını da düşününce Münevver ilk kurban değilmiş gibi geliyor bana!

Adını anımsayamadığım bir kitapta çok zengin bir adam vardı ve Uzakdoğu’ya giderek genç kız satın alıyordu, zira o adamın da aldığı haz işkence ile genç kız öldürmekti, bu hazza(!) hizmet ederek para kazanan bir şebeke vardı.

Neyse, fi tarihinde okuduğum bir kitap yüzünden yargılamada bulunamam elbet, ancak nedense bu cinayet bana hep bu kitaptaki karakteri çağrıştırıyor!

……

Bir başka anlayamadığım şey ise, neden konuşturmuyorlar da Cem’in susma hakkına bu kadar saygı duyuyorlar?

Yani, şimdi ben bir adam öldürsem (Tövbe Yarabbi!) ve susma hakkımı kullanmak istesem bana da saygı duyarlar mı? “Tamam şekerim, konuşmak istemiyorsan konuşma, bu hakkın senin” derler mi?

Ya da kapalı kapılar ardında hala dönen bir şeyler mi var?

Neden?

Ve ne diye korumak isterler?

……

“Neden öldürdünüz” diye sorulmaz mı bu insanlara, hoş, öldürmenin nedeni diye bir gerekçe olamaz, mümkün değil benim nezdimde de, neyse, yani ya onlar gerekçelerini söylüyorlar ancak bizlere yansıtılmıyor, tabii ki niyeyse, ya da “Elleşmeyin haa!” diyen birileri var!

……

Önceden de yazmıştım, Cem önemli bir bilgiyi Münevver’e söylediği için babasının bulduğu çözüm çerçevesinde öldürülmüş olabilir diye, bu bilgi ne kadar önemli bir bilgidir ki, eğer bu tez doğru ise, deşifre edilmiyor!

Yok, bu tez doğru değil ise, geriye kalıyor haz için öldürme!

Annenin soğukkanlılığını düşündüğümüzde ise Münevver’in ilk kurban olmadığı görüşümde ısrar ediyorum o zaman!

Münevver’in babası bu kadar olayın takipçisi olmasaydı, medya olayın bu kadar üstüne gitmeseydi, biliyoruz ki adımız gibi, bu konu da öylesine kapanıp gidecekti!...

Öylesine kapanmış dosyaların kurbanları arasında, kim bilir, Münevver’le kader ortaklığı yapanlar da vardı!

Gülgün Karaoğlu

Kasım,19/09

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..