Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '19

 
Kategori
Siyaset
 

Neden?

Son yazdığım yazıya, sağolsun Sayın Atanur Bey yorum yazmış. Kısaca, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olabilme durumunu irdelemiş.

Gerçekten de şöyle bir baktığımızda, CHP’nin potansiyel oy oranının %25-30 bandında gezindiğini söyleyebiliriz.

Yine ülkemizde, ekonomik bir daralma var. Bunun paralelinde de işsizlik ve yoksulluk artmakta. Yine, küçük esnaf belki masraflarını bile karşılayabilecek raddede iş yapamamakta. Kısacası, ekonominin makro boyutunda da mikro boyutunda da bir gerileme/yavaşlama/erime söz konusu.

***

Öyleyse… Neden, kamuoyu yoklamalarında, CHP hatırı sayılır oranda teveccüh görmüyor? Yıllardan beri söylenen klişe bir laf vardır:

“CHP tavandan tabana, halkın arasına inmelidir” diye! Şimdi bu sözler biraz da göz boyama değil mi? Gerçekten de CHP dendiği kadar elit bir parti mi? Yekten sormak istediğim husus: Bu ülkenin emekçileri, varoş kesimlerinde yaşayanlar, dahası emekliler, neden CHP’ye gerektiği kadar teveccüh etmiyorlar?

***

Senelerdir ülkede tek parti iktidarı var. İşsizlik de yoksulluk da bu dönemde arttı. Sürekli bir “asgari ücret” edebiyatı yapıyorlar, ve bu ücretle ne kadar simit alınacağını, işte efendim ne kadar yumurta alınacağını söylüyorlar. Tamam da şimdi bunlar, siyaset midir?

Gerçekten de CHP’nin bu mesele üzerine yoğunlaşması lâzım: Neden, geçim sıkıntısı yaşayanlar, emekçiler, işçiler, emekliler, köylüler, çiftçiler, seçim aşamasında oylarını sürekli sağ muhafazakâr partilere veriyorlar!?

CHP, artık farklı bir siyaset stratejisi izlemeli. Kendisine oy vermeyen büyük kentlerin çeperlerinde yaşam mücadelesi veren bu kitlelere nasıl ulaşılacağının üzerine yoğunlaşmalı.

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..