Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '22

 
Kategori
Güncel
 

Neden?

Dünkü akşam Haberlerinde ismini yazmak istemediğim küçük bir  Anadolu şehrinde 4 kişinin bir çocuk parkına arabayla geldiklerini, araçtan indiklerini,  etrafa  ellerindeki pompalı tüfeklerle gönüllerince rastgele ateş ettiklerini,10 yaşlarında bir çocuğu açtıkları ateşle yaraladıklarını sonra da arabalarına binip gittiklerini izledim. Çok çok üzüldüm. (Polis daha sonra yakalayıp gözaltına almış saldırganları).

Kim,  bir insanın  çocuk parkında neşeyle oynayan çocuklarına kasten-rastgele ateş ederek yaralayacağını akla getirir ki? Zaten iki silahlı grubun çatışmasında yaralanan masum vatandaş, gruplar arası - aileler arası kavga ve silahlı çatışma haberlerini de izliyoruz çokça ama böylesi; sanki oradakiler insan değil avmışçasına, umursamadan, rahatça, psikopatça ateş edilmesi. Böyle bir şeyi kim neden yapar ki? Bundan ne kazancı olabilir ki? Yaptığından nasıl mutlu olur ki?  Bir insan böyle bir şeyi neden yapar ki?

Çünkü ruh hastası psikopatların bile kendince marazi  takıntıları, hastalıklı da olsa bir sebepleri vardır. Bunlar dibin dibi. Elimize bir iğne dahi batsa acısını hissederiz. Şimdi o küçük çocuk -neyse ki  hayatını kaybetmemiş olsa da- onca yarayla uğraşmak zorunda kalacak. Yaraları iyileşse de  iz bırakabilecek. Belki de artık sokakta oynarken hep tedirginlik hissedecek. Çok sarsıcı bir süreç.

Meselenin diğer yönlerine şiddete önlem, tedbir,  ceza vb. yönlerine ise hiç girmeyeceğim. Hayır.. Sadece bu fedakar cefakar vatansever millet için en iyisini dileyeceğim.

 

 
Toplam blog
: 148
: 384
Kayıt tarihi
: 21.09.07
 
 

Merhaba...  Üniversite mezunu Kamu İdaresinde  çalışan bir bayanım. Ankara'da iki oğlumla yaşıyorum..