Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '06

 
Kategori
Sosyoloji
 

Neden AB?

Neden AB?
 

Korkularımızdan kurtulmak için belki en önce. Kendimize güvenmek ve kendi devletimize, kurumlarımıza, kendi milletlerimize, kendi din ve mezheplerimize, kendi ekonomimize güvenmektir. Kısacası değişebilmeyi başarabilmektir.

Bende biliyorum bize hazineler sunulmayacak, kimleri hırpaladığımız yaşamımızı, AB'nin hırpaladığını düşünür, kendimize sunamadığımız hayatları elbette bize altın tepsilerde sunmayacaktır kimse.

Biz hırpalanarak kırıla döküle yol alacağız bunuda biliyorum. Ekonomik gösterge rakamları, gelişmişlik farkına ait istatistikleri hergün okursunuz ben bunları yazmayacağım. Fakat; Yolsuzsuzluk batağından çıkmak için AB, rüşvet ve adam kayırmanın ne hallere getirdiğini ülkeyi bilmeyen varmı?

Milliyetçilik batağından faşizmin çirkin kuyusuna düşmemek için AB,

Geri kalmış tüm müslüman ülkelerdeki yaşama geri dönmemek için, kadınlarımızın tekrar köle olmadığı bir dünya için, aramızda özgürce yaşamaları için AB,

Bölünür parçalanırız korkumuzu yenmek için, sahi o kadar güçsüzmüyüz? Yada çok hırpaladık renga renk halklarımızı?

Linci kutsayan emniyet müdürlerimizin olmamamsı için AB. Başımız derde girdiğinde nasıl güveneceğiz polise?

Kodumu oturtan generaller değil, sevgi dolu yürekli olan generaller için , Hatta darbe yapmayan ve işkenceci olmayan askerler için AB.

Hapishanelerinde açlıktan ölen değil hayata tutunmaya çalışanların olduğu bir ülke için AB.

Soyulup soğana çevrilen değil üreten bir ülke için AB.

Kısacası sunulmayacak bize hayatın güzellikleri biliyorum, almalıyız ama kendimizi güvende hisetmek için ve kendimize yani insanımıza güvenmek için yürümeliyiz bu yoldan.

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..