Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Neden anlatmak istediklerimi anlatamıyorum?III

Neden anlatmak istediklerimi anlatamıyorum?III
 

Altın üçgenin iki ayağını, iletişim ve yakınlığı inceledik. Bugün gerçeklik kavramını ele alacağız. Bir an için bugüne kadar yaptığınız etkin iletişimleri düşünün, yani karşınızdaki insanın sizi anladığını, hatta anladığını size anlatarak sizi bile hayrete düşüren detayları bile kaptığını fark ettiğiniz durumları hatırlayın. Böyle bir veya bir kaç durumu göz önüne getirin. Karşınızdaki anlattığınızı tam ve net bir şekilde bütün detaylarına kadar anlıyor. Size sorduğu sorular ve anlattığınızı farklı kelimelerle tekrarlaması sizi hayretlere düşürüyor. Anlatmak istediğimi ne kadar hızlı ve tam istediğim gibi anlıyor diye kendi kendinize şaşırıyorsunuz. Karşınızdaki bu mucizevi kişinin sizinle konuşurken kullandığı kelimeleri düşünün. Size ne kadar tanıdık? Bilinmeyen kelime ve kavramların sayısı nasıl?

Bir an için karşınızdaki insanın dünyaya sizin baktığınız açıdan ve aynı gözlüklerle baktığını bile düşünebilirsiniz. İşte bu büyüleyici durumun bütün sırrı da bu noktada! Şimdi de günlük iş ve özel hayatınızda bu tür iletişimlerin sayıca arttığını düşünün. Nasıl olurdu? Özel hayatınız ve işinizzevkli ve verimli bir duruma geçer miydi? Bu size hayal gibi mi geliyor? Neden bu tür iletişimlerinizin sayısını arttırmıyorsunuz? Eğer bu durum size ütopik geliyorsa, şu ana kadar anlaşılmanızı şansa bıraktığınızı söyleyebiliriz. Aslında bu konuda sizi ikna etmenin en güzel yolu, biraz önce gözünüzde canlardırdığınız o muhteşem anlayışlı kişilerle olan iletişiminiz üzerine biraz düşünmeniz yeterli.

Bu güne kadar anlattığımız iletişim ve yakınlık kavramlarını bu çerçevede düşündüğünüz örnekte ele alabilirsiniz. Ama önemli olan altın üçgenin üçüncü ayağının bunula ilgisini kurabiliyormusunuz? Gerçeklik kimin gerçekliği? üzerinde biraz daha düşünebilirmisiniz?

Gerçeklik derken acaba hangi kavramlardan bahsediyoruz. Küçük bir ipucu vereyim: gerçeklik hem dünyaya bakış açısı hem de ruh haliyle ilgili desem size çağrışım yapar mı? Bunları düşünmemiz çok önemli. Bir sonraki yazımızda konuyu daha net olarak açıklayacağız. Siz de bu sorular ve hazırlık sayesinde çok daha iyi anlayacaksınız. Bu sayede anlaşmanı altın üçgeninin sizin için açacağı kapılara daha güvenli ve huzurlu yürüyeceksiniz...

 
Toplam blog
: 10
: 1001
Kayıt tarihi
: 29.06.06
 
 

Mühendislik alanında danışmanlık ve akademisyenlik görevlerini yerine getiren yazar, çağdaş organiza..