Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Neden antipatiksiniz?

Neden antipatiksiniz?
 

Bu yazıyı yazıp yazmamak konusunda çok düşündüm. Çünkü "onlar kendilerine yeterken" biz "ayrı"ların onlar hakkında yazı yazması pek tahammül edecekleri birşey olmayabilirdi. Yine de oturdum yazmaya karar verdim. 

Öncelikle bazı 4'te 1'cilerin umurunda olmasa da; sadece şampiyon takımın futbolcularını değil; malzemecisinden başkanına, tesis görevlisinden taraftarına kadar tüm camiayı tebrik ederim. 

Ancak sadece o kadar! Şampiyonluk güzel şey; hele son maçta kazandıysanız! Biz aynısını yaşadık da ondan biliyorum! 

Ama gel gör ki; insan kibirli olmamalı. Hele hele bu "kibir" topluluklara nüfuz etirilmemeli. Topluluk halinde kibirliyseniz; "siz size yetiyorsanız", 110 saniye sonra küfürü kesip "stadımızda küfür yok" diyebiliyorsanız, 2 hafta önce size karşı henüz bilinmeyen bir sebeple oynamayan futbolcu şampiyonluk kutlamalarınıza katılıyorsa, saygı duymanız gereken rakibiniz için mikrofonu eline alıp da "koyduk mu" diye tribünlere bağıran futbolcularınız varsa, bir başka futbolcunuz çıkıp da o takıma gönül veren, kendi taraftarları gibi deplasman yollarında cefa çeken, takımını her zaman destekleyen rakip taraftarı görmezden gelip sadece "futbolcuları" kutluyorsa, vs vs... Siz sadece antipatik oluyorsunuz. Üstelik Alex bile bu antipatiyi ortadan kaldırmaya yetmiyor! 

Rekabetin en güzel yanı şüphesiz adil ve nüktedan olanıdır. Sezon bitti, şampiyon belli oldu. Bu saatten sonra "adaletten", kırmızı kartlardan, penaltılardan, ofsaytlardan bahsetmenin alemi yok. İyisiyle kötüsüyle geride kaldı, Fenerbahçe şampiyon oldu. Ama iş espri olayına gelince durum farklı! Bu futbolcuların başında Alex gibi bir kaptan; Aykut gibi "şampiyon oldukları maçta arkadaşlarına üzülen" bir teknik direktör varken; aynı zamanda da "kendi lehine yapılan" hatalara sesini çıkarmayan, ama rakibe yaran hatalarda yeri göğü inleten, hakem odasını basan, federasyondan "lütufen" 2 hafta ceza alıp son maça yetişen başkanlar, yöneticiler var. Bu futbolcular da en yakınlarındaki Alex ve Aykutu örnek almak yerine daha tepelerdeki bu kişileri örnek almaya başlamışlar. 

Takım şampiyon olmuş; insanın aklına ne rakip gelir, ne 1gün önce söylenmiş söz. Anı yaşamak varken eskiye takılmanın alemi ne? Tüm Türkiye'yi sevincinize hayran bırakacakken ayrıştırmak neden? Neden "siz size yetersiniz"? Önce birisi çıktı "Bu şampiyonluk türkiye'nin 4'te 1'ine hediye olsun" dedi. Sonra öteki rakip takımın sadece "futbolcularını" kutladığını söyledi! Ayıp değil mi? 

Bence ayıp.. Biliyorum ki bir çok "sizinle yetinmeyen" taraftarınız da benim gibi düşünüyor. Seneye, ya da bir başka seneye şampiyon olmadığınız zaman "kim size yetecek"? Galatasaray'ın yaptığı gibi bir takımımız daha sizden önce Avrupa Kupasını getirirse "Siz çekilin, biz size yetmeyiz" diyeceğini mi sanıyorsunuz? Yoksa üzerindeki formanın sarısına, kırmızısına, lacivertine, bordosuna, mavisine, siyahına, beyazına bakmayacağını mı? Tabiki bakmayacak. Ama ben söylüyorum; bu futbolcular bu kafayla giderse; ne Milli Takım bir yere varabilir, ne de siz hayal ettiğiniz o Avrupa başarısını yakalayabilirsiniz! Çünkü adamların derdi Fenerbahçe değil! Adamların derdi; Galatasaray, Trabzon, Beşiktaş, Sivas, Bursa, Ankaragücü, Kayseri, vs. Yani "siz"in dışında kalan "biz". Bu yüzden de antipatiksiniz! 

Antipatik olmayın; gidin adam akıllı bir başarıyla gelin, hepimiz birlikte kutlayalım! 2000'de yaptığımız gibi! 

NOT: Taraftar kılığındaki bazı aşağılıklara bir çift lafım olacak. Bu Fenerbahçe'nin değil türkiye'nin sorunu! Yapanları da futbol taraftarı olarak görmüyorum. Fenerbaçelilerle de hiçbir bağ kuramam. 2000'de bunu yapanlar Galatasaraylıydı; birkaç hafta önce Bursalı, Beşiktaşlı.. Hiçbiri de taraftar değil; aşağılık birer yaratık. Yöntemler farklı olsa da sonuç hep aynı: Masum birinin ölümü! Formasını giydiğiniz, renklerine büründüğünüz futbol takımını, kendi çöplüğünüze gömmeye çalışmayın. Adam gibi maça gitmesini bilmiyorsan, rekabeti çekemiyorsan, rakibe saygın yoksa, şampiyonluk kutlamasının silahsız da yapılacağından habersizsen... girme kardeşim benim futbol dünyama! Ben 6 tane de yerim, 0 puan da çekerim.. Ama senin gibilerle aynı ortamı çekemem! Hiçbir taraftar da çekemez. Gidin kendinize bir ahır bulup tepinin. Kimseye de zararınız dokunmasın! 

 
Toplam blog
: 93
: 585
Kayıt tarihi
: 27.01.09
 
 

Elektronik ve haberleşme mühendisiyim. Galatasaray taraftarı; evli; 1 erkek çocuk babasıyım. ..