Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Neden asker suçlanıyor?

Neden asker suçlanıyor?
 

Askerimiz ülkemizin gözbebeğidir.


AKP iktidarı kendi zihniyetine destek vermeyen kişi ve kurumları yıpratmak amacıyla her türlü hileye başvururken, kendi içinde yürüttüğü pis siyasetin başkaları tarafından bilinmesinide istemiyor, çünkü kendi içerisindeki eylem planlarının dışa sızmasını istemiyor.

İktidar içinde telekulak sıkandalları ayyuka çıkarken bırakın utanıp sıkılmayı soruşturma açma gereği bile duymuyorlar, bu durumdan rhatsız olan vatandaşın açtığı davalara dahi yargı taraflı davranarak takipsizlik kararı veriyor, düşünün kişinin mahremiyetine girilmesi alınan bilgilerin kişiye yada kuruma şantaj yada baskı tehdidi olarak geri dönmesi ahlaki açıdan hiçte hoş bir durum değildir.

AKP iktidarı devlet yetkisi denilemeyecek ama makamı kötüye kullanmayı çok iyi yapmaktadır, bakınız türkiyenin herhangi bir ilinden kişinin dinlenebilmesi için bir mahkeme kararı çıkartılıyor mahkeme kararında dinlenmesi gereken kişinin ismi yok o kısım noktalarla boş bırakılmış, buyrun cenaze namazına bu nasıl bir belgedir nasıl bir karardır.

Böyle bir mahkeme kararıda sahtedir, bilgisayar çıktısı bir mahkeme kararına kişinin ismi elle yazılamaz bu durum ıslak kuru tartışması yaratır, gelin görünki emniyet teşkilatı bu hükümsüz mahkeme kararını iktidardan aldığ destekle telefonunu dinlemek istediği her kişinin ismini kalemle yazarak hükümsüz olan mahkeme kararını kullanmış sonuç olarak binlerce kişinin telefonu dinlenmiştir, aynı zamanda suç işlemiştir.

Böyle bir karar ancak mahkemeye siyasi baskı ve tehdit sonucunda alınabilir, yoksa bir hakim bu kadar aptal olamaz mahkeme kararı bakkallarda veya kırtasiyecilerde satılabilecek kadar adi basit bir evrak değildir.

Gelelim bizim askerin karalama politikasına gelince, İktidardakiler istedikleri gibi telefon dinleyecek istihbarat yapacak hukuğu tanımayacak, devletin temel taşları olan askerin istihbarat yapmasınıda hazmedemeyecek, bu hazımsızlık şüphe uyandırır.şüphe ise Türkiye Cumhuriyetinde devletinde yaşayan tüm kesimi kapsar, şüphenin içeriği ise iktidarın yedi yıl içerisinde Cumhuriyet rejimini tehdit eden bir oluşum içindemidir bu konuda daha önceleri kapatma davasına kadar giden köşeden kılpayı dönmüştü.

Tabiki askerde istihbaratını yapacak İktidar böyle bir oluşum içinde ise asker gereğini yapacak, asıl bütün meselede burada korku darbe korkusudur, korku ile yaşayanlar çevrelerindekilerden sürekli şüphelenirler buna bir misal vermek gerekirse emniyetin başbakan yardımcısı Arınç'a süikast yapılacaktı engelledik yalanıdır, bunlar askere kurulan komplolardır.

Bu tür komplolar İktidarın askeri yıpratma politikasıdır, irandaki islami darbede böyle olmamışmıdır, önce askeri yıpratıp ülke halkının gözünden düşüreceksin, halkı askere karşı kışkırtacaksın, kötü adam ilan edeceksin, askeri darbe yapmasını engelleyeceksin, sonra rejimi devirmek için kendi planını yürürlüğe koyacaksın, bu akp iktidarının rejimi tehdit eden siyasi darbe planlarından başka birşey olabilirmi.?

AKP iktidarı dürüst siyaset yapıyoruz diyerek birçek yolsuzluğa adı karışmıştır, mecliste dokunulmazlık zırhına bürünüp dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana adım atmayan bir siyasi zihniyet nasıl dürüst olabilir, dokunulmazlıklar kalkarsa teröre destek verenler yargılanır, adı yolsuzluklara bulaşan vekiler yargılanır, tabi iktidarda kaç tane vekil yada bakan kalır bilinmez, o yüzden dürüstlük sözde değil özde olmalıdır, sözle peynir gemisi yürümez demiş atalarımız.

Askerimizden elinizi dilinizi çekiniz hakaretlerden uzak kalın, böyle karalamalara devam ederseniz şuna çok iyi inanıyorumki askerden öyle bir tokat yersiniz, düştüğünüz yerden birdaha kalkamazsınız acısınıda yıllarca yaşarsınız, siz askeri değil ülke halkını karalıyorsunuz asker ve ülke halkı iç içedir, askeri oluşturanda bu vatanın evladıdır.

Aklınızı başınıza devşirin, adeta askeri kışkırtarak darbeye davetiye çıkartan asılsız iddialar sahte belgelerle yanlı yayınlar yapan medyanızıda susturun doğru haber dürüst haber yapsınlar.

Atalarımız ne demişler ; söz dinleyene hak ile takdir, söz dinlemeyenin hakkı kötektir.

Askerimizin karalanmaya çalışılması ülke halkının gören gözlerinin kör edilmesi demektir, bu yüzden ülkemiz halkı kendi evladına sahip çıkacak bu tür karalama eylemlerine müsade etmeyecektir.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..