Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Neden ayrılırız?

Neden ayrılırız?
 

Soğuktur ayrılık. Buz gibi insanın tüylerini ürperten , içini titreten , soğuktur da bir yüreğinde ki ateşi söndüremez.

Soğuk bir meze gibi ayrılık soğuk içkiyle yediğinde dişlerini dondurup bir garip hissettiren.

Karda çıplak ayak yürümek gibi ayrılık üstünde yırtık pırtık bir pantolon , gömleğin zaten delik deşik , bir kabana hiç sahip olmamışsın ki tir tir titrer vücudun , önce bembeyaz olursun sonra kızarır en sonda morarırsın . Buz gibi ya ayrılık sıcağa soğuğun vurduğu gibidir ayrılıktan sonra halin. Kaynayan sımsıcak bir yürekle seversin , yanıyorsundur birden üstüne bir buz kütlesi düşer dağılır paramparça olursun. İşte böyledir ayrılık .

Peki iki insan neden ayrılır ? Neden sonradan farkına varır gerçeklerin , soğukluğun ? Aslında bir çok nedeni var. Araya birileri girer , sevgi biter , insanlar değişir.

Tek tek ele alalım .

Araya birileri girer. Neden girer peki ? bazen soğukluk , bazen uzaklık bazen ihtiyaçlar her insanın hayatında yeni bir şeyler aramasına neden olur. İki taraf içinde geçerli sebepler vardır. Uzak kalırsın özlersin boşluğu biriyle doldurursun. Saçma ama gerçek olabilmesi yüksek bir aldatma nedeni. Karşındakinde bir şeyler eksiktir. Gidip o eksikliği başkalarıyla yaşarsın ki günümüz ilişkilerinde buna en çok cinsellik için rastlanır. Sevgilinle yaşayamaz gider başkasıyla yaşarsın. Haklı gibi gözüken aslında haksız bir sebep. Neden çünkü karşımızdakini mükemmel olmadığını bile bile sevmez miyiz ? E madem biliyorsun karşındaki kusursuz değil ya seçmeseydin ya aldatmasaydın. Tabi birde dışardan bakıp böyle kolay kolay sallamak var . Birde şu var ki insanoğlu gözü aç bir yaratık ne olduğunu hala çözebilen yok aslında ama doymaz. Her gördüğü güzel her gördüğü yakışıklı kendinin olsun ister. Aslında lafın kısası “Gözün gördüğünü gönül ister” . Peki aldatma ayrılığa nasıl etki ediyor. Aslında direk bi etkisi yok iki taraf için biraz farklı kadın aldatıldığında savaşma nedeni erkek aldatıldığında vazgeçme nedeni. Bir erkek kadını aldatırsa ve kadın öğrenirse bu direk savaş sebebidir erkeğine daha sıkı sarılır kusurları eksiklikleri kendinde arar ve affeder sonra daha iyi olması için çabalar. Erkek aldatılır ve öğrenirse anında vazgeçer “oh ne güzel ne güzel hoşuna gitti mi bari “ demez. Direk araya küfürler hakaretler ve ardından “mutlu olma emi” gibi beddualar girer. Bu durumda aldatma erkekler için Ayrılığı getirir.

Sevgi biter. Aslında sevgi bitmez. Yani en azından ben öyle düşünüyorum. Kalbimiz garip bir organ içinde birine açtığımız yere başka birini koyamayız o hep ordadır . Sadece zamanla sevgi körelir ilgi biter. Şeye benzetebiliriz. Şeye işte :). Magma tabakasına. Yıllar önce harıl harıl yanıyordu içinde yaşadığımız dünya büyük bir sevgi olarak düşünelim bunu. Şimdi yolda yürürken asfalttan bir sıcaklık hissediyor musunuz ? hayır. Ama magma tabakası yerin 30 kat altında da olsa hala var ve yanıyor. İşte sevgi buna benzer kalpte bir yerlerde gömülü. Birkaç darbeyle açığa çıkamaz diye kim demiş. Sevgi bitmez azalır vardığımız kanı bu. Peki sevgiyi ne azaltır ? burada da ayrılık nedeni kadınların sevgileri gibi. Erkek ve kadın asla aynı şekilde sevmezler. Erkekler bir kadınla bir ilişkiye başladığında beyniyle hareket eder. Kadını baştan aşağı inceler aradığı özelliklere bakar bir süre böyle gider ilişkisi ve her şeyi incelemeyi tamamladığında aradığı özelliklere sahipse sevgisi dudaklarından ve beyninden kalbine iner ve işte o zaman sevgisi başlar. İşte bu kalıcı bir sevgidir azalmaz diye bir şey yok ama daha uzun süre kalıcı olur. Kadınlar ise ilk olarak kalpleriyle severler görürler . karşılarında ki erkeğin görüntüsü konuşmaları sempatisi kalplerine dokunur ve “ah işte hayatımın erkeği” diyip sevmeye başlarlar. Sonra ne olur ? erkeğin iç dünyasına daldıkça erkeğin kadında başta aradığı özellikleri onlar sonradan aramaya başlarlar yani tanımaya artık aşkları kalpten beyine çıkmıştır. İncelerler bu sefer hep olumsuzlukları görmeye başlarlar .”off bu çocuk çok kıskanç, off bu çocuk beni deli ediyo hiç rahat vermiyo , ıyy bumuymuş hayatımın erkeği yanılmışım “ gibi şeyler çıkar bu sefer ortaya işte bunlar artık ayrılığı kaçınılmaz kılar.

Bu ikisi biri erkek birisi kadın tarafından kaynaklı ayrılıklardır. Ve ikisi de acı çektirir insana ama “değişiklikten oluşan ayrılık” kadar hiçbirisi acıtmaz insanı. Evet en yakıcı ayrılık ne olduğunun bile farkına varmadan gerçekleşen ayrılıktır. En çok görülen yerler işyerleri , yeni okullar ve üniversitedir. Genel sebebi “özgür olamamak ”tır. İki taraf için sırayla bakıyoruz. Kadınlar genelde az özgür insanlar hatta çoğu zaman özgür olmayan. Aile baskısı gibi bir nedeni var bununda. 18 yaşında bir kız düşünelim hayatı boyunca okuldan eve evden okula gidip gelmiş dışarıyı tanımıyor. Sonra arada bir adamla tanışıyor seviyorlar birbirlerini güzel gidiyor. Aradan birkaç sene geçmiş. Sonra bu kız şehir dışında bir üniversite kazanıyor gidiyor. İşte burada ipin inceldiği nokta başlar hayata yabancı evle okuldan başka bir şey bilmiyor ki . her insan değişir oda değişecek. Burada arkadaşların büyük rolü var kızın yanındaki arkadaşları iyiyse kızda iyi olur kötüyse kötü . Çünkü ilk gördüğü şeyleri uygulayacak farkında bile olmadan sonra sevgilisiyle yavaş yavaş uzaklaşmaya başlıyorlar . artık kızın aklında çocuğa karşı tek bir şey var “hayatımda tek sen yoksun ki aa “ işte bu uzaklaşma soğuma sevgi azalması derken sonu hiçte hoş değil çünkü sonu ayrılık.Kısaca 2.ayrılık nedenine doğru gidiyor. Erkekler için baktığımızda genel olarak zaten özgür oldukları için fazla değişmezler fakat yeni bir ortama girince onlar içinde “hayatım tek sana ait değil “ durumu başlayacaktır ki bu soğuma , uzaklaşma , sevgi azlığının yanında bizi ilk anlattığımız sebebe götürebilir.”aldatma”. ki sonunda buda ayrılığa gider.

İşte en kötü ayrılık budur özelliklede giden için. Bir taraf değişir ve terk eder. Peki ya sonra? Terk edilen bi süre şoktadır açıklamasız , hak etmediği şekilde ve aniden terk edildiği için. Sonra çok acı çeker hem de çok ama zamanla “o beni bırakıp gitti “ düşüncesiyle yener bu acıyı. terk eden o sıra umursamıyordur hiçbir şeyi kazanmanın keyfini yaşar. Ama bir süre sonra onda daha fazla acı oluşacaktır. Birilerini sevecek ama hep o eskisini arayacak , yanındaki arkadaşları onu yarı yolda bırakacak ya da bir şeyler olacak ve mutlaka farkına varacaktır ki . Bu sefer terk eden acı çekmeye başlayacak hem de daha büyük bir acı birde yanında pişmanlığın soğuk nefesi olacak ensesinde. Geri dönmek isteyecek ama terk edilen kabul etmeyecek. İşte en kötü ayrılık bu yok yere biter büyük bir aşk belki de.

Kısacası ayrılığın çözümü yok gibi. Şimdi bu yazıyı okuyanlarda iki ye ayrılacak. Bir kısım ayrılık acısı çekmiş kısım olacak ki bunlardan birine kendini yakın hissedip haklı olduğumu düşünecek. Bir kısım saçmalık bunlar sallıyor diyecek. Amacımda bu zaten sizi kavga ettirmek :) şimdi gitmem gerek birbirine aşık iki insanın hikayesini yazıcam şunlar ayrılmadan bitiriyim hikayeyi :)


11 12 2007

V.ArsLAn

 
Toplam blog
: 23
: 2179
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Hayattan sıkılmış bir kişilik.  Hep acaip şeylere ilgi duydum insanlara göre. Bir çok insana gö..