Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '16

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Neden başarısız oluyoruz?

Neden başarısız oluyoruz?
 

Hepimiz başarılı olmak istiyoruz. İş hayatımızda iyi bir kariyer istiyoruz, okulda başarılı bir öğrenci olmak istiyoruz ya da kilo vermeyi başarmak istiyoruz. Liste uzar gider.

 

Ama bir süre sonra baktığımızda istediğimiz sonuca ulaşamadığımızı ve başarısız olduğumuzu görüyoruz. Başarılı olmayı istediğimiz halde neden başarısız oluyoruz? İşte bazı sebepleri:

1) Doğru hedef belirlemiyoruz: Makul ve mantıklı hedefler belirlemek çok önemli. Ulaşılmaz hedefler belirlersek, yarı yoldayken gerçekleştiremiyoruz diye vazgeçeriz. Belirli, ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi ve zaman sınırlı olmak üzere 5 kriteri taşıyan hedefler belirlemeliyiz.

 

2) Planlı çalışmıyoruz: Rastgele ve dağınık çalışma sonucunda hem çok yoruluruz hem de sonuç elde edemeyiz. Bu da motivasyonumuzu düşürür. 

 

3) Kendimizi tanımıyoruz:  Güçlü ve zayıf yönlerimizin farkında değiliz. Öncelikle bunları ortaya çıkarmamız gerekir. Güçlü yönlerimizi kullanıp, zayıf yönlerimizi geliştirmemiz gerekir.

 

4) Mazeret Üretiyoruz: Başarısız insanların hep bir mazereti olur. Başarı yolunda önümüze tabi ki engeller çıkacaktır. Ama bunları mazeret olarak görürsek başarılı olamayız. 

5) Erken pes ediyoruz: Zorlukla karşılaşınca onunla mücadele etmektense hemen pes ediyoruz. İnançlı ve kararlı davranmıyoruz.

 

6) Ön yargılarımızı kıramıyoruz: Ön yargılarımız bizim en önemli prangalarımız. Farklı düşünmeyi, farklı eylemler yapmayı engellerler. Zaman zaman strateji değişikliklerin ihtiyacımız olabilir. Ama ön yargılarımız esnekliğimizi ve hareket kabiliyetimizi ortadan kaldırır.

 

7) Vazgeçmeyi bilmiyoruz: Her yolu denedikten sonra hala olmuyorsa vazgeçmenin zamanı gelmiştir. O departmandan, o iş yerinden ya da o zayıflama modelinden.

 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..