Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '17

 
Kategori
Futbol
 

Neden Başkentimizden Şampiyon Yok?

Neden Başkentimizden Şampiyon Yok?
 

Gençlerbirliği ve Ankaragücü


Dünyada Başkent takımlarının şampiyon çıkaramadığı ender ülkelerden biriyiz. Ankaragücü’nün son senelerde içinde bulunduğu durum, Gençlerbirliği ve Osmanlıspor'un boş tribünlere oynadığı maçlar, Başkent takımlarının da diğer Anadolu takımlarının düştüğü hallerden pek farklı olmadığını gösteriyor.
 
İtalya’da Lazio, Roma; İngiltere’de Arsenal, Chelsea, vd; Fransa’da Paris Saint Germen; İspanya’da Real ve Atletico Madrid; Çekya'da Sparta-Slavia Prag; Yunanistan'da Panathinaikos; Rusya'da CSKA, Spartak, Lokomotiv Moskova; Ukrayna'da Dinamo Kiev; Danimarka'da Copenhagen defalarca şampiyonluğa ulaşmış Başkent takımlardır. Almanya'da da Berlin'in Bundesliga şampiyonu takımı yoktur ama onlarda Federal yapı söz konusu olduğundan B.Münih, Hamburg, Werder Bremen, Stuttgart gibi şampiyonluk yaşamış takımlar kendi eyelatlerinin başkentlerinin takımlarıdır. Detaya girilirse Arabistan, Mısır, Arjantin, Brezilya, Meksika ve daha yüzlerce ülkede durumun farklı olmadığı görülecektir.
 
Türk futbolunun İstanbul gözlüğüyle bakan medya dayatmasından kurtulması en büyük kurtuluş kapısıdır. Aksi halde, bekleyelim ki Trabzonspor'daki Şenol, İskender, Ali Kemal, Turgay gibi iyi bir jenerasyon bir araya gelsin ve bu hegemonyayı yıksın; bekleyelim ki Bursaspor'daki Ertuğrul Sağlam gibi bir hoca iyi bir kadro kursun da şampiyon olsun. Neden ekonomisi sağlam takımlar kurarak gelmiyoruz da, iyi bir kadronun tesadüfen birbirini tamamlamasını umuyoruz?
 
muslumisiklar@gmail.com
 
https://m.facebook.com/AnadoluTakimlarim
 
Toplam blog
: 2
: 60
Kayıt tarihi
: 11.11.16
 
 

Tarih ve Felsefe bölümleri mezunu, kamuda çalışıyor. Spor, tarih, felsefe, Türk Dili, edebiyat il..