Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '12

 
Kategori
Arkeoloji
 

Neden bir Antik MaksiaTürk olmasın?

Neden bir Antik MaksiaTürk olmasın?
 

Gerçekten arkeolojik olarak ülkemiz bir cennet. Binlerce yıl önce çok büyük medeniyetler ülkemizde yer almış. 

 
Şimdi düşünüyorum da neden bu eserlerden esinlenerek büyük bir proje ülkemizde hayata geçmesin. Tamamen taştan yapılacak, tasarlanacak büyük bir kompleks yapılamaz mı?  Tıpkı MiniaTürk gibi ama MaksiaTurk.  
 
Yani örneğin Anıtkabirden daha büyük bir alanda taştan yapılacak büyük antik tiyatrolar, büyük antik sütunlar, büyük antik evler, büyük antik yürüme yolları, büyük kemer köprüler, elektriği suyu masrafsız üretecek ve insanların da kalıp barınacağı, yaşayan büyük bir kent.
 
Mesela TOKI şimdi üniversite binaları yapmaya başlayacakmış. Tunceli Üniversitesini örneğin baştan sona TOKI yapacakmış. Mesela bir kaç binayı taştan yapsalar (veya görüntü olarak tasarlasalar) olmaz mı? 
 
Yine örneğin istenilen taşlar, çeşitli boyutlarda endüstriyel olarak kalıplara dökülebilir. Böyle bir piyasa da ülkemizde gelişebilir. Tasarım mantığı ülkeye iyice yerleşeblir. Mesela çocuklar için, üniversite öğrencileri için neden küçük boyutta taş, tuğla anlamında tasarım elemanları üretilip satılmasın ki? Olsa belki çocuklar bu ülkede tasarıma daha çok yönelecekler. Çünkü artık üretim yapmak sorun değil. Sorun katma değerli üretim yapmak. Yaratıcılığı kullanarak daha değişik şeyler yapmak. Bunun yolu da artık tasarımdan geçiyor. Ülke olarak tasarıma büyük yatırım yapmak zorundayız. Yoksa sadece ucuz yollu üretim yapıp olduğumuz yerde sayarız.
 
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..