Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Neden bir kız-erkek arkadaşım yok?

Neden bir kız-erkek arkadaşım yok?
 

İlişki sorunlarıyla ilgili gelen bir çok danışanım oluyor. -günlük hayatta zaten aynı soruna sahip bir çok kişiyle karşılaşıyorum- Genelde insanlar hep karşı tarafı suçlamaya meyilli. Buna alışmışlar, başka bir yol olabileceği akılları gelmiyor. Ya da böyle görmüşüz, böyle öğretilmiş bize. Aslında hepsi. 
 
Sonuç olarak; ilişkiler sorunlu. Ayrılıklar doğal bir şekilde karşılanamıyor, hazmedilemiyor ve travma yaratıyor.
 
Kişi ne yazık ki ilişkisini kendi yarattığının farkında değil. İyi ya da kötü, ilişki aslında seçim. Bilinç düzeyimizle doğru orantılı olarak ilişkilerimizi yaratıyoruz. Bilinç düzeyimiz ne kadar düşükse aynı oranda ilişkiyi seçiyor ve çekiyoruz. Bilinç düzeyimiz yükseldiğinde ise daha iyi ilişkiler yaşıyoruz. Bu açık ve net.
 
''Neden bir kız-erkek arkadaşım yok?'' diye sorulduğunda şu cevabı veriyorum; Kendine dışarıdan bir bak ve söyle, sen böyle biriyle-kendinle- birlikte olmak ister miydin?
 
Bu soruyu soran hemen hemen herkes de gördüğüm şey aynı. Kendine güvenmeyen, iletişim problemi yaşayan, değersiz hisseden, duygularını yönetemeyen ve kurbanı oynayan bir bilinç düzeyi.
 
Sorunlu bir kişiyle kimse birlikte olmak istemez. İstese bile böyle bir ilişki uzun ömürlü olmayacaktır. Karşınıza ancak sizin gibi -sizin frekansınızda- kişiler çıkacak ve ilişkiniz hüsranla sonuçlanacaktır.
 
İlişki isteyen kişinin önce kendini sevmesi, kendine değer vermesi, iyi bir ilişkiyi hak ettiğini bilmesi ve buna inanması gerekir. Kendini sevmeyen, kendine değer vermeyen bir kişiyi kimse sevemez. Kişinin kendi eksikliklerinin farkına varması, bunları düzeltmesi, üzerinde çalışması zorunludur. Siz hazır olduğunuzda istediğiniz ilişki size gelecek. Buna inanın!
 
Gördüğünüz gibi; her şey sizin elinizde, kendinizi değiştirin. Böylece ilişkilerinizde değişecektir.
 
 
Cumhur Çetin/Profesyonel Yaşam Koçu
 
 
 
daha fazlası için : http://www.cumhurcetin.com/
 
Toplam blog
: 63
: 864
Kayıt tarihi
: 21.02.13
 
 

Profesyonel Yaşam Koçu, Regresyon Hipnoterapisti, İlişki Koçu, Satış Koçu   Kişi ve kurumlara pro..