Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '13

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Neden Bireysel Koçluk

Hepimizin bildiği gibi, çocuklarımız dünyadaki en değerli varlıklarımızdır. Ve biz ebeveynlerin onları , her anlamda  iyi bir şekilde yetiştirmek,  hayata hazırlamak  en büyük dileğimizdir. Bunun için de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız . Bu  kutsal görevi daha doğru, daha bilinçli yapabilmemize yardımcı olabilmek için  Uzm. Julide Çelikkol Süner  bilgilerini bizlerle paylaştı.

Bir doktoramcam.com ailsi üyesi olmak ve göreviniz gereği kişilerle hayatı paylaşmak sizde ne gibi duygular uyandırıyor?

 Bir anne olarak DoktorAmcam.com  Ailesi’nin bir üyesi olmaktan çok büyük bir memnuniyet duymuaktayım.  Ayrıca bir yaşam koçu olarak böyle güzel ve aydınlatıcı bir ortamda, isteyenler ile hayatı paylaşmak  son derece zevkli ve heyecan verici.

Ebeveyn olarak kişisel mutluluğumuzun, özgüvenimizin, iç barış ve huzurumuzun çocuklarımızın sağlığı üzerinde etkisi olur mu?

Ebeveynler keyifli ve verimli geçirdiği bir günün ardından çocuklarıyla  çok daha iyi ve doğru iletişim kurabilirler ve bu durum, zaman olarak kısa olmasına karşın, ebeveynin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmesine neden olur. Böylece çocuk anne ya da babaya olan özlemini giderebildiği için mutlu olur, dolayısıyla bu da sağlığını olumlu yönde etkiler. Kısaca ebeveynler mutluysa, bu çocuklara da yansır. Böylece çocuklarımıza faydalı olabiliriz. .

Koçluk nedir,  bir kişisel koç  nasıl faydalı olabilir,  ?

 Koçluk: ihtiyaç duyduğunuz  bir anda, sizin ‘siz’ olacağınız ve hayatın keşmekeşinden arınabildiğiniz bir ortamda, güçlü yönlerinizi ortaya çıkararak, kendinize güveninizi  tazeleyerek, içinizde var olan potansiyeli ortaya çıkararak, varmak istediğiniz hedefe ulaşmanıza destek olur. Kişisel Koç ise, sizin Kişisel Çözüm Ortağı’nızdır. Sizin olduğunuz yerden, varmak istediğiniz yere giderken ‘Yol Arkadaşı’nızdır

Hedflerimize ve arzularımıza ulaşmak bize ne gibi kazanımlar sağlar?

 Hepimiz ebeveyniz ama her şeyden önce hepimiz insanız. Hepimizin hedefleri, amaçları, sevinçleri, üzüntüleri ve hayalleri var, olmalı. Biz kendi hedeflerimize, amaçlarımıza, hayallerimize ulaştığımızda daha mutlu bireyler ve dolayısı ile daha mutlu ebeveynler olacağız.

Bu bağlamda çocuklarımız ve biz ebeveynler için neler yapabilirsiniz?

Ben, bu platformda çocuklarımızın sağlığının yanı sıra, kendiniz için yapmak istediklerinizin ‘Çözüm Ortağı’ olmaya çalışacağım. SİZ’in içinizdeki gücü ve potansiyeli ortaya çıkarmanızı sağlayarak hedeflerinize ulaşmanıza destek olacağım. Peki SİZ’in hedefleriniz veya hayalleriniz neler ?

Uzm.Dr.Anıl Yeşildal

Bu videolar da ilginizi  çekebilir
Kimler Koçluk Yapabilir?
Koçun Sorumlulukları Nelerdir?
Koçluk Alan Kişinin Sorumlulukları
Koçunuza Neler Danışabilirsiniz?

 

 
Toplam blog
: 374
: 1291
Kayıt tarihi
: 04.08.11
 
 

09.05.1970 tarihinde İstanbul’da doğdum. İlköğrenimimi Göztepe Yeşilbahar İlkokulu’nda yaparak 19..