Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '08

 
Kategori
Haber
 

Neden BM İşkencenin Önlenmesine dair Ek protokolü onaylamamışız ?

Neden BM İşkencenin Önlenmesine dair Ek protokolü onaylamamışız ?
 

Gençlerimiz öldürülmesin ne sınırda ne sokakta ne cezaevinde...


BM İşkencenin Önlenmesi Sözleşmesine Ek Seçmeli Protokol”ünü hâlâ onaylamamış Türkiye. Unutkanlık olabilir mi?

Vallahi ben sayın Derya Sazak'ın** yalancısıyım. Sabah sabah bu haber de nereden çıktı demeyiniz lütfen. Derya Sazak da İnsan Hakları Derneği'nden aktarıyordu makalesinde.

Bu tür protokoller filan onaylanmadıysa hükümet Avrupa Birliğine girmekten nasıl ciddi olarak sözedebilir?

Anlamıyorum. Zaten şimdilerde AB den söz eden de yok ya. Yanlışımı düzelteyim. Bir zamanlar neden AB ye girmekten söz ediyorlardı bol kepçeden, böyle İşkencenin Önlenmesine dair Ek Protokolleri filan imzalamadan...Yoksa AB' ye girmek gibi bir niyet hiç yoktu da ben mi ıskaladıım?

İşkencenin Önlenmesine dair Ek Protokolleri imzalamamış kaç üye ülke kalmış acaba BM de bu aklımı kurcaladı doğrusu. Bilen varsa yazarsa sevineceğim. Hangi ülkelerle aynı hizada olduğumuzu görebilmemiz açısından önemli değil mi?

Bir protesto eylemine katılan kişiler de nerede olursa olsun işkence görüp ölecekse işimiz iş o zaman. Şimdilerde emniyet görevlilerine dedektiv demeye başladı herkes. Bu durumda elimde okumakta olduğum Alfred Mc Coy'un İşkenceler kitabında yazılanlar ister istemez geliyor aklıma.

Düşünün ki protestoyu yaptığı için tutuklanan ve tutuklu iken de dövülüp öldürüldüğü iddia edilen gencimiz yaşıyor olsaydı belki bi zaman sonra askere gidecek ve belki de orada şehit bir Mehmedimiz olacak ve törenlerle uğurlanacaktı. Yok öyle olamaz diyebilir misiniz? Bu bence hepimizin ikiyüzlülüğü.

Bizi korumak için sınırlarımızı beklerken ölseydi tabutlar güllerle uğurlanırdı ama haklarımızla ilgili bir konunun bekçiliğine soyunmuş aynı genç, şaibeli bir şekilde cezaevinde can veriyorsa bu ikiyüzlülüğümüz değil mi?

Devlet vatandaşını korumak zorunda değil mi?

Hani nerede kaldı özgürlük, eşitlik, adalet ve haklar. Özgürlük, eşitlik, adalet ve haklar sadece belli kesimlere dağıtılan seçim şekeri olarak mı var olacak bu ülke için öyle mi?

Yazık oluyor gençlerimize.

Sınırda, sokakta, hapishanede kendi vatandaşını kollayamayan yönetimler ne işe yarar?

Söz verdiği halde dokunulmazlıkları kaldırmayan bir hükümet ne işe yarar?

Tüccarlar arasında bile sözle, söz verilerek yapılan anlaşmalar vardır ve kanun karşısında geçerlidir. Bence hükümet olan AKP dokunulmazlıklar konusunda verdiği sözü tutmamıştır.


Kaynak : **
http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1002846&AuthorID=68&b=Iskenceden%20olum&a=Derya%20Sazak&ver=54



 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..