Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '20

 
Kategori
Sosyoloji
 

NEDEN BU KADAR ŞİDDET?

Sürekli olarak şikayet eder dururuz 'toplumumuz neden bu kadar gergin hale geldi' diye. Her üç kişiden ikisi neredeyse kola şişesinin içindeki sıkıştırılmış asit misali gerilmiş hale geldiğini gözlemliyoruz. Tabi koronavirüs salgınının da etkisi olmuştur ama en çok kapitalist sisteminin vahşi dayatmacı kurallarından kaynaklı olduğunu da unutmamamız gerekir diye düşünüyorum. 

Küresel ekonomiyi yöneten dünyanın en büyük patronları gelişmekte olan ülkelerdeki halkı dolaylı şekilde daha çok kazanmaya daha çok çalışmaya ve dolayisiyle daha çok mülk edinmeye yönlendirmeye çalışarak bir yandan tabiri caizse insanları çalışma manyağı haline getiriyor ve o insanlar meta dışındaki değerleri yok saymaya başlıyor, duygulara kendisini kapatıyor ve en yakın arkadaşını dostunu hatta aile bireyleriyle ilişkilerini koparıyor.

Toplum bu hale geldiğinde şiddet de kaçınılmaz oluyor maalesef ve başta kadın cinayetleri olmak üzere bir çok kabül edemediğimiz durumlar ortaya çıkıyor.

Toplumu iyi yöne doğru yönlendirme elbetteki siyasilere ait olmalıdır fakat ne yazık ki siyasiler de küresel ekonominin kuralları gereği politikalarını insan odaklı değil daha çok sermaye ayaklı politika yapmak zorunda kalıyorlar.

Toplumu iyi yöne yönlendirecek bir başka yol iletişim araçlarıdır yani özellikle televizyon kanallarıdır.

Ne görüyoruz televizyon kanallarında TRT 2 hariç..

Başta topluma hiç bir şey kazandırmayan boş boş diziler ve diğer ulusal kanallarda yayına giren tartışma proğramları. O proğramlarda da deprem gibi önemli haberlerin dışında sürekli olarak kısırdöngülü siyaset tartıılıyor konuuluyor.

Oysa ulusal kanallar biraz olsun sanat ağırlıklı programlar geliştirmeye çalışmış olsalar toplumda şiddet oranı azalmaya başlar hatta uzun zaman diliminde sıfırlanmaya kadar gider. Çünkü sanat'ın özünde hoşgörü iyimserlik ve sevgi mevcuttur.

Bu konuda TRT 2 kanalı iyi şeyler yapmaktadır ama izlenme oranını düşündüğümüzde özel televizyonlarının daha fazla izlendiğini görmekteyiz. Dolayisiyle ulusal kanallar sanata ağırlık vermeli ve toplumumuzun şiddetten arınması için ellerini taşın altına koymalıdır başka yolu yok!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..