Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '08

 
Kategori
Futbol
 

Neden çift forvet? Neden penaltı yok?

Neden çift forvet? Neden penaltı yok?
 

Ben dahil herkes Fenerbahçenin Ankaragücü deplasmanından galip geleceğini tahmin etmişti.

Bu isteğimiz gerçekleşmedi. Bunun başlıca sebebleri var. Bunlardan birincisi fenerbahçe’nin yedek oyuncuları çalışmıyor. ikincisi ise as takımından sonra yedek oyuncular , her kimle olursa olsun herhangi bir takımla , her hafta maç yapsın. İsterse çatladıkapıspor olsun isterse mercimekspor olsun. Skor hiç önemli değil. Bir öğrenci düşünün. O öğrenci bu sene üniversite sınavına girecek. Üniversite sınavı psikolojisini atması için bir, iyi çalışması gerek ikincisi dershanelerde yapılan seviye tespit sınavına sürekli girmesi gerekirki öss sınavında heyacanlamasın. Eğer sınavlara girmeyip , gerekli düzeni kurmazsa bu iş olmaz. Onun için fenerbahçede oynayan kemal, ali bilginin daha sık çalışması gerekir.

Yoksa yedeklerden verim alamayız. Bir diğer sorun da panik. Tek forvet kezman oynadı. Bu sistem uzun zaman devam etti. Daha sonra aranan gol bulunmadıktan sonra başta zico olmak üzere herkes te panik başladı. Acaba ne yapmalıyızki bu skoru arttırmalıyız denildi. Zico burada yanlış yaptı ve sistemi çift forvet haline döndürdü. İşte bu sırada ankaragücünün atakları başladı.Halbuki o sistemi devam ettirse idi Fenerbahçe Ankaragücü savunmasının da yapacağı hatal ile golü bulabilirdi. Zico inandığı sitem ile devam etmedi., Zaten başkent ekibinin de atakları bu yüzden geldi. Sistem değişikliğinden dolayı. Fenerin normal sistemi 4-4-1-1’dir.

Ankaragücü de ‘’bir gol bulursam kardır’’ mantığı ile çıktı. Colin kazıma bir paragraf açalım. İngiliz klübünden büyük umutlarla gelen colin lig boyunca istikrarlı bir futbol gösteremedi. Yedekti çoğu zaman;ama oyuna girdiğinde de formanın hakkını vermek zorunda.

Önderin yerine Gökhan oyunuyordu. Önder forma şansı bulamıyordu. Forma şansı bulamadığında bile oyuna sonradan girdiğinde verim alamıyorduk. O da çalışmıyordu. Ama bu maçta diğer maçlara göre daha iyidi. . Tam kapasiteye ulaşması için daha çalışması gerekir. Bakın şu anda idare eder. Ben onun daha iyi olmasını istiyorum. Hala %20 kapasite ile oynuyor. Daum zamanındaki önder yok. Daum zamanında gol atıyordu. Daha diriydi. Bu eski formunu yakalaması şart.

Fenerbahçe donuk futbolla , gençlerin isteksizliği ile bir de bunun üstüne önderin ceza sahası içinde düşürülmesiyle sonuçlanan harekette hakemin penaltıyı vermemesiyle Ankaradan 1 puan ile döndü. Bir takım kötü oynayabilir . Hakem sahada kuralları koymak zorunda. Yani kötü oynuyor diye penaltı vermemesi söz konusu olamaz. Hakeme ne?

Fenerbahçeye sevilla maçında başarılar dilerim

Mardinli ergin

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..