Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Neden daha çok kadınlar boşanmak istiyor?

Neden daha çok kadınlar boşanmak istiyor?
 

İnsanlar mutlu olmak için evlenir. Ama bazen işler, bekledikleri gibi gitmez.


Yapılan araştırmalara göre, ülkemizde boşanma taleplerinin % 70’i kadınlardan geliyormuş. Ben de bunun üzerine, oturup düşünmeye başladım: Niye acaba? İşte bulduğum nedenler. Gerisi size kalmış.

-Duygusal farkındalık becerisi erkeklerden çok daha yüksek olan kadınlar, sevilmediğini, istenmediğini bizlerden çok daha çabuk anlıyor ve bunun gereğini yapmak istiyorlar.

- Söz konusu boşanma olunca, “Yiğitlik bizde kalsın,“ düşüncesi; kadınlarda daha yaygın...

- Bazen erkek, bazen kadının kendisi, daha fazla refüze olmamak için boşanmayı isteyen taraf oluyor.

- Erkeğin önemli bir ekonomik güç sahibi olması, kadına güvenli bir gelecek vaddettiğinde,  daha kolay boşanılıyor. Yarın korkusundan kurtulmak, kadını daha rahat hareket ettiriyor.

- Genleri gereği, erkeğin kadını aldatmayı daha doğal görmesi, bu konuda gösterilen toplumsal hoşgörü, kadını çileden çıkarabiliyor, uğradığı haksızlığa isyan ettirebiliyor. Öyleyse gelsin boşanma!

- Evladını; çocuk sevmeyen, sorumluluklarından kaçan bir adamla büyütmek zorunda kalmaktansa, ayrılmayı tercih ediyor bazı hanımlar... Ve maalesef, “Çocuğumun hem anası hem babası olurum,“ düşüncesi; kadınlarda daha fazla... Bu algı biçimi, kadınların boşanma isteğini hızlandırıyor.

- “Yuvayı dişi kuş yapar.“ sözünde de olduğu gibi, kendi yuvasını kurma hayali, kadınlar için erkeklerden  daha değerli...  Adamın ailesiyle oturmak, ağır gelebiliyor  onlara. E tabii, sonuç malum...

- Dağınıklığı, alışkanlıklarında fazla ısrarcı olması, içki-kadın-kumar-uyuşturucu bağımlılığı gibi nedenler, kadını hızla soğutuyor, uzaklaştırıyor erkeğinden... Bu da bilinen sonu hızlandırıyor.

- Kendisini bırakıp; maça giden, bira içen, okey oynayan adam; gittikçe daha çok uzaklaştırıyor kendini kadından… Sabrı taştığında, çekip gidiyor kadın... Çoğu kez adam hiçbir şey anlamadan...

- Ve işte size, en önemli boşanma nedenlerden birkaçı daha: Kadını dinlememek... Dinlemediği için anlamamak... Ya da bunun kadına öyle gelmesi… Ortak bir dil oluşturamamak, duygu birliği sağlayamamak… Yaşantı, beklenti, ideal farklılıkları… Birlikte bir gelecek kurabilmekte uyumsuzluk...

Ben aklımdakileri yazdım. Bi de siz düşünün bakalım: Neden daha çok kadınlar boşanmak istiyor?

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

                                                                             

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..