Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yeşim Varol İlişki ve Evlilik Danışmanı

http://blog.milliyet.com.tr/duruyasam

22 Mayıs '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Neden danışmak gerek?

Bir çok insan uzmanlara danışmak konusunda kendini güvende hissetmez ya da "beni tanımayan birinin bana ne faydası olur ki" diye düşünür. Oysa size yardım edebilmemiz için sizi tanımamız değil, anlamamız şarttır.

Yaşam koçu, psikolog, psikiyatrist vs. hangi uzmana danışmaya karar verirseniz verin unutmayin ki herşeyden önce bizler bu konunun eğitimini almış -uzman-larız. Sizi tanımasak da aldığımız eğitim sayesinde sizi anlayabiliyor, empati kurabiliyor ve hatta sizin hakkında henüz keşfetmemiş olduğunuz gerçekleri sezebiliyoruz.

Herşeyden önce amacımız size yardım etmek, bilgi ve tecrübe birikimimizle sizin kendinizi daha iiyi hissetmenizi sağlamak.

Hepimiz insanız ve hayatımızda sorun yaşadığımızda bir çok duygunun içinde doğruları görmekte veya karar almakta zorlanabiliyoruz. Aldığımız kararlar duygularımızın bizi yanlış yönlendirmesiyle sağlıksız olabiliyor. Oysa dışarıdan bir göz çoğu zaman bizden daha sağlıklı yorumluyor olanları. Çünkü bizim kadar üzgün, kızgın vs olmadığı için daha mantıklı bakabiliyor yaşadıklarımıza. Çoğumuz bu nedenle arkadaşlarımıza, yakınlarımıza veya sevdiklerimize başvuruyoruz. Peki bu insanlar ne kadar yetkin, ne kadar objektif?

Sizin paylaşmak için seçtiğiniz insan, kendi gerçeklerini karıştırmadan dinliyebiliyor mu sizi? Yargılamadan , sadece sizin ne istediğinize odaklanmış şekilde yorumlayabiliyor mu olanları? Ya da sizi üzen kişiye karşı önyargısını da takınarak size nasihatler mi veriyor?

Hepimizin hayat şartları, değerleri ve geçmişi farklı. Dolayısla her insan kendi kararlarından ve kendi yaşadıklarından mesuldur. Biz uzmanlar ise, sizi tanımamanın avantajını kullanarak , sizi yargılamadıklan, gerçekten dinleyerek -sizin- ne istediğinizi anlamaya çalışırız. Bizim doğrularımızın, değer yargılarımızın sizinle yaptığımız seansta yeri yoktur. Önemli olan tek şey "SİZ" ve "SİZİN İSTEKLERİNİZ"dir. Farklı metodlarla belki bilip de söyleyemediklerinizi, belki de kendinizin bile bilmediğiniz farkındalıkları yaşatmaya çalışırız size. Önemli olan "bizim" değil, "sizin" gerçeklerinizdir. Dolayısı ile akıl vermek değil yardım etmekdir amacımız.

Dışarıdan bize dokunacak uzman bir ele hep ihtiyacımız var. Nasıl gözümüz, midemiz vs. rahatsızlandığında yada daha sağlıklı olmak istediğimizde arkadaşlara, eşe dosta muayene olmuyor ve bir uzmana gidiyorsak, lütfen ruhunuz için de uzmanlara danışın. Ruhunuz sağlıklı olduğu zaman, bedeniniz de sağlıklı olacaktır.

Sevgiler

Yeşim Varol Şen

www.duruyasam.com

Yaşam Koçu ve İlişki Terapisti

 
Toplam blog
: 171
: 2282
Kayıt tarihi
: 13.05.09
 
 

Davranış Bilimleri Uzmanı, İlişki ve Evlilik Danışmanı, Kurumsal Eğitmen ve Danışman Kitapları; U..