Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

Neden dersiniz?

Neden dersiniz?
 

Sakarya’nın Hendek ilçesinde ormanda kasten yangın çıkardıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı...Edinilen bilgiye göre, Yeni Mahalle Yukarıçalıca mevkisindeki ormanlık arazide bir haftada 5 orman yangını çıktı.

İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangınlarda 3 dönüm çam ormanı yandı...Vatandaşların ihbarı üzerine, Şırnak’tan Kargalıhanbaba Mahallesi’ne fındık toplamak amacıyla geldikleri öğrenilen M.N.D. (25), H.A. (16), N.E. (16), N.D.A. (13) ve M.D. (19) gözaltına alındı.

Ormanı kasten yaktıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilen zanlılar tutuklandı. (Kaynak: Milliyet)

* Bu adamları tutukladıktan sonra bir damla su bir lokma ekmek vermeyeceksin ki ormanı kundaklamak neymiş anlasınlar.

Tabiat yine insaflı davranıyor. Onu ısrarla yoketmeye çalışanlara bu güne kadar katlandı...Ama uzun bir süredir intikam planları yapıyor sessiz sessiz ve intikamı korkunç olacak. Hakettik mi?..Evet çoktan hakettik...

Muğla da hâlâ alev alev yanıyor. Orman yangınları hayatımızın bir parçası haline geldi adeta. 30 hektarlık bir alan kontrol altına alınmaya çalışılıyor. 5 Orman Mühendisi ve 20 orman işçisi alevlerden güçlükle kurtarıldı.

Bunun adı nedir bilmiyorum ama başta büyükler olmak üzere yurdum insanı bu işi şaka falan sanıyor. Olayın ciddiyetini bir anlasalar yemeyip içmeyip uyumayıp ağaç dikerler ve doğaya zarar veren herşeye karşı savaş açarlar.

Oysa bunun tam tersi yapılıyor. Doğaya savaş açanlar susturulmaya çalışılıyor. Onlar da inatla davalarına sahip çıkıyorlar. Bu dünya kimsenin babasının tapulu malı değil, bu dünya hepimizin ve yaşam hakkımızı elimizden almaya çalışanlarla elbette savaşacağız.

Bir haftadır sularımız akmıyordu bugün akıyor akşam kesilirse bilmem. Arsenikli suyu bile bal badem tadında karşıladık...Şimdi de İstanbul’da sular kesilecekmiş.

Neden dersiniz?

...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..