Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '17

 
Kategori
İnançlar
 

Neden Dua Ediyoruz?

Neden Dua Ediyoruz?
 

 
Ne sıklıkta dua ediyorsunuz? Günde 5 defa? Haftada 1? Daha önce dua etmediniz mi? 
Dua etmeyi ne olarak algılıyorsunuz? 
Yoksa dua sizin için istediğiniz bir şeyin olması veya olan olumsuzluktan kurtulmak için sığındığınız köprüden önceki son çıkış mı?
 
Dua, niyettir. Kendimiz ile baş başa kaldığımız anda kalbimizi açtığımız ve niyet ederken içimizden geçirdiklerimizdir dua. En temiz, en saf, en yalnız ancak en ait olduğumuz anlardır dua ettiğimiz anlar.
 
Ben sıklıkla 'Allahım bana değiştiremeyeceğim gerçekleri kabullenme gücü ver' diye niyet ederim. Son zamanlarda buna ek olarak;  'Allahım bana değişmez zannettiklerimi değiştirebileceğimi görme farkındalığı ver' diye dua ediyorum.
 
Hayat akışının sert köşeleri yüzümüze çarptığında daha çok açarız yüreğimizi. Ait olduğumuzu bildiğimize sormak isteriz 'neden' diye. Bir çıkış aradığımız, imkansızlıklarda kaybolduğumuzda içimize döneriz. İnsan kendi içinde huzuru bulmadan yaşamında da bulamaz. Kendimiz ile yalnız kaldığımız anlarda bir kaç kelime ile bile olsa dua etmek, niyet etmek sakinleşmenin ve iç huzuru bulmanın en başarılı yollarından biridir. 
 
Daha önce hiç dua etmediyseniz, kendinize bir iyilik yapın ve bu gece uyumadan önce dua edin derim. Şekilsellikten uzak, rahat hissettiğiniz her hangi bir biçimde dua edin. İçinizden geçenlerin yalnızca size ait ve sizinle ilgili olduğu gerçeğini bilerek dua edin. 
 
Dua niyettir. Kendimiz ile en samimi olduğumuz rutinlerimizi kendimizden esirgemeyelim şekerler.
 
Günün Sorusu;
Yalnızca size ait olduğunu hissettiğiniz rutinleriniz var mı?
 
 
Papatya Somer
 
 
Toplam blog
: 104
: 199
Kayıt tarihi
: 09.04.15
 
 

Papatya Somer ..