Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Neden ev işleri sadece kadınların olarak düşünülür?

Neden ev işleri sadece kadınların olarak düşünülür?
 

Ev işleri deyince hep aklımıza kadınlar gelir. İster çalışan kadın olun ister ev hanımı olun farketmez. Ev işleri sizin asli görevinizdir. Bu hiçbir şekilde değişmez. En modern erkeğe bile sorsanız bu böyledir.

Türk toplumu olarak çoçukluktan itibaren yerleştirilen, öğretilen ev işlerinni kadınların asli görevi olduğudur. Erkek adam iş yapmaz. Erkekler arasında kanunlanmış bir maddedir. Yaparlarsa kılıbıklıkla suçlanırlar. Kazak erkek olup kendi egolarını tatmin ederler. Hiç karşılarında ki bayanın düşüncelerini duygularını anlamaya çalışmazlar. Aslında yapacakları ufacık bir yardımın eşlerine verdikleri değerin bir göstergesi olacağını düşünmezler.

Erkekler olarak kendinizi kadınların yerine bir koyun. Ya da bir müddet için kadınlar gibi yaşayın. Sabah kalkıp kahvaltıyı hazırlayın. Sonra sofrayı toplayın. kendinize bakın ve evden çıkıp işe gidin. Akşam gelince hemen mutfağa girin yemek hazırlayın. Eşiniz eve gelince televizyonun karşısına geçip sofranın hazır olmasını beklesin. Sonrada yemeğini yiyip yine televizyonun karşısına geçsin. Bu arada siz sofrayı toplayıp çay hazırlayın. Kendinizi nasıl hissedersiniz.

Erkekler olarak niçin evlenirsiniz. Eşinizi sevip aşık olduğunuz için mi? Yoksa evlenerek hayatınızın düzene girmesi yani ev işlerini yapacak birinin olması, evde sizin arkanızı toplayacak, size hizmet edecek biri olsun diye mi? Eğer düşünceniz bu ise evlenmeyin. Çünkü evlenmek daha pahalı olur. Bir hizmetçi tutmanız size ucuza mal olur.

Herkes işten eve gelince oturup dinlenmek ister. Kendisine hizmet edilsin ister. Bu erkeklere özgü bir istek değildir. Kadınlar da rahat etmeyi, kendilerine daha fazla zaman ayırmayı isterler. Kadın veya erkek sonuçta hepimiz insanız. Duygularımız, düşüncelerimiz hep birdir.

Kadınlar hayatı paylaşmak için evlenirler. Her yönü ile paylaşmak... Kadınlar için ev işlerini yapmak zor değildir. İstedikleri tek şey hayatı paylaştıkları insanın yardım etmesidir. Eşiniz mutfaktayken sizin de yanına gidip ona yardım etmeniz en büyük mutluluktur. En azından sofraya tabakları koyabilirsiniz. Sohbet edebilirsiniz. Bu sizin için de değişiklik olur. Evliliği paylaşmış olursunuz. Unutmayın o sizin hizmetçiniz değil hayat arkadaşınız. Birlikte yapılan hazırlanan herşey hayatınıza küçük mutluluklar katar.

Hayatı paylaşırken evde eşinize yardımcı olmanız ona verdiğiniz değeri gösterir. Onunla bir ömrü paylaşmak için evlendiğinizi gösterir. Bu sizi kılıbık yapmaz. Yaptığınız ufacık yardımlar karşılıksız kalmaz. Eşiniz sizin ne kadar değerli ve bulunmaz bir insan olduğunuzu size her fırsatta göstermek ister. Çünkü siz ona öyle davranıyorsunuz.

Unutmayın ki hayat paylaşmak içindir. İçinde yaşadığınız ev ikinizin evi, hayat ikinizin hayatı, birlikte sahip çıkın. Verdiğiniz ölçüde alırsınız. Saygı duyarsanız, yardım ederseniz bu sizi düşürmez, yüceltir. Hayatı paylaşın ki yalnız kalmayın.

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..