Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Neden Fırat Aydınus?

Neden Fırat Aydınus?
 

"Çarşıyla Fırat Aydınus'un bağları ne kadar güçlü...."


Cuma günü Bursaspor açısından ligin kader maçlarından biri oynanacak. Ya yukarıya doğru tekrar ivme kazanacak, ya da orta ve alt grup arasında kendine iyi bir yer arayacak. Zira bu sene play-off gibi saçmalıklar da olmadığına göre kalan 24 haftanın en belirleyici maçlardan birini oynayacak.

Önceki yıllara göre tansiyonun biraz daha düşük olduğu kesin ama İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu Bursasporlu taraftarlara yine yasak koyarak maçı tek taraflı seyrettirmeyi seçti ve muhtemelen de Bursa'daki maç da aynı şekilde tek taraflı olacak....

Bundan 3 sezon önce oynanan maçta Bursaspor iyi oynadığı, goller kaçırdığı maçta Hakem Fırat Aydınus'un Volkan Şen'e gösterdiği uydurma bir kırmızı kartla dengeleri değiştirip, bir bakıma maçı Bursaspor'dan alıp beşiktaş'a vermişti. O maçtan sonra ulusal kanallarda program yapan (normalde Bursaspor düşmanı kesilen bazı zatlar) eski hakemler bile sadece Bursaspor'un hakkını teslim etmeyip, maçın hakemiyle ilgili geriye dönük ilginç tespitlerde bulunmuşlardı.

Şimdi futbol kamuoyu merak ediyor;

Beşiktaşlı Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in, Beşiktaşlı Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'in, Beşiktaşlı olduğu tescilli bir hakemi rakip taraftarın bile olmadığı bir maçta Beşikta İnönü stadındaki bir maça vermenin aklı mantığı ve amacı nedir?

Bu maçta Bursaspor'un galip gelme ihtimali yok denecek kadar azdır. Sahaya inmeden daha Bursaspor'u psikolojik olarak kıstırmışlar, yıkmışlar ve güvensiz bir ortama sürüklemişlerdir.

Mevcut federasyon ve bu tetikçi (şikeyi örtbas etmekle görevlendirilmişlerdi) zihniyet futbolumuzu yönettiği sürece, ne milli takımımız, ne de kulüp takımlarımız için gelecek umutları taşıyabiliriz.

Dik duruş sergileyen Bursaspor gibi takımların çoğalması dileğiyle...

 
Toplam blog
: 4
: 256
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Kamu kurumunda çalışan bir su ürünleri mühendisi denebilecek ziraat mühendisiyim. Olaylara analiz..