Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Op Dr Deniz Güleryüz Çakmak

http://blog.milliyet.com.tr/opdrdenizguleryuz

26 Eylül '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Neden Genital Estetik? En Çok Hangi Genital Estetik Ameliyatları Tercih Ediliyor

GENİTAL BÖLGE ESTETİĞİ

Genital bölge estetiği, her geçen gün dünyada yaygınlaşmakta olup, hem kozmetik hem de medikal nedenlerle yapılmaktadır. Kozmetik neden ile yapılan ameliyat kadının kendine olan özgüvenini artırmakta, cinsel hayatındaki sıkıntıları gidermektedir. Medikal nedenler ise kadının hayat kalitesini bozduğu için önerilmektedir. Günümüzde en sık uyguladığımız operasyonlar, dış genital bölgenin görünümünü değiştiren perinoplasti, vajinayı daraltmaya yönelik vajinoplasti, iç dudakları küçültülmeye yönelik labioplasti ameliyatlarıdır. Jinekologlar tarafından çok sık yapılan operasyonlardan olup, vajina ve perine bölgesinin en sık yapılan estetik ameliyatlarıdır.

Medikal olarak düşük riskli bir ameliyatlardır. Hijyen ve iyileşme süresi açısından adet döneminin hemen bitiminde yapılmalıdır. En fazla bir saat sürmektedir, genellikle genel anestezi altında ameliyathane ortamında yapılmaktadır. Bir hafta sonra dikişler iyileşmeye başlamakta olup, en fazla 3 hafta sonunda tamamen iyileşme gerçekleşir. Kendiliğinden eriyen dikişler kullanılmaktadır. İyileşme sürecinde hijyene dikkat edildiği sürece herhangi bir problem yaşanmamaktadır. Ameliyat sonrası ağrı hafif yaşanır, ağrı kesicilerle hafifletilmektedir. Cinsel ilişki yasağı bir ay süre ile uygulanmaktadır.

LABIOPLASTİ (İÇ DUDAKLARI KÜÇÜLTME)

Dış genital bölgenin görünümünü değiştirmek için en sık yapılan ameliyatlardandır. İç dudaklar, dış dudakların iç kısmında olup, vajina girişini ve idrar deliğini çevreleyerek dış etkenlerden korur. İç dudaklardaki bu şekil bozukluğu; kabarıklık, uzama, iki dudak arasındaki asimetri şeklindedir. Çoğunlukla doğuştan olup, doğumlardan sonra, kaza sonrası da gelişebilmektedir. Kadınlarda bu durum özgüven problemi yaratmakta olup hoşlanmamaktadırlar. Kadının cinsel partnerinden utanç duymasına bu da cinsel soğukluğa yol açmaktadır. Ayrıca yürürken, spor yaparken, cinsel ilişki sırasında rahatsızlık vermektedirler. Dar pantolon giyildiğinde ise tahriş olmaktadırlar. Labıoplasti ile estetik görünüm düzeltilmektedir.

VAJİNOPLASTİ (VAJİNA DARALTMA)

PERİNOPLASTİ (DIŞ GENİTAL BÖLGENİN GÖRÜNÜMÜNÜ DÜZELTME)

Vajina daraltma ameliyatı yaşa, gebeliğe, doğuma bağlı vajinada olan genişlemeyi düzeltmeye yönelik yapılan ameliyatdtır. Perinoplasti ise normal doğumlardan sonra dikişlere bağlı dış genital bölgedeki yırtıkları düzeltmek için yapılan ameliyatttır. Özellikle zor ve iri bebek doğumlarından sonra vajina ve vajina girişindeki perine bölgesinde yırtıklar, yanlış iyileşmeler ve vajinanın dokusunda bozulmalar, genişlemeler yaşanmaktadır. Vajinanın elastik yapısını yaşlanmaya, hormonal nedenlere, doğuştan nedenlere bağlı olarak kaybetmesi sonucuda vajinada genişlemeler yaşanmaktadır. Vajinadaki bu açıklık, cinsel ilişkide isteksizliğe, enfeksiyonlara, yürürken ve otururken rahatsızlık hissine yol açmaktadır.

Op. Deniz Güleryüz Çakmak

Web Sitesi

İnstagram

Facebook

 

 
Toplam blog
: 11
: 60
Kayıt tarihi
: 15.09.17
 
 

1979 yılında Kırıkkale' de doğdum. Orta ve lise eğitimimi Kayseri Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lis..