Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '17

 
Kategori
Deneme
 

Neden Güzel

Neden Güzel
 

Boncuğum


Yanlızlık neden güzeldir?

Kalabalık bir hayat, alış veriş merkezleri, sıkışık trafik, okullar, işyerleri, caddeler, bir dolu insan. Ama derinde bir gerçek var. Yanlız hissediyoruz.

Yastığa kafamızı koyduğumuz da hepimiz yanlızız. Diyelimki çok başımız ağrıyor, En yakınımız bile anlamıyor. Bedenimiz  için de yanlızız.

AŞIK VEYSEL'in dediği gibi, Uzun ince bir yoldayız , gidiyoruz gündüz gece. Bazen yanımıza birileri geliyor, tutuyor elimizden, sonra gidiyor. Biz yürümeye devam ediyoruz Gündüz Gece. Birileri ile ve hiç kimse olmadan, Uzun ince yolda Yanlız. Sadece kendi hayat yolunda. Peki  bazen cehennem  gibi gördüğümüz  bu yanlızlığın bize kattıklarını hiç düşünüyormuyuz. 

Aslın da yanlızlık güzel mi? yoksa bu daimi dostu sevmelimiyiz? Peki ama neden?

Yanlızlık iç sesini duymanı sağlar. Kalabalıkların sesinden sonra Yanlızlık  huzurlu bir sessizlik gibidir. bu sessizlikte içinin sesini duyarsın. Kendini anlaman için bu sesi dinlemen lazım.İşte yanlızlık sana , Kendine bu fırsatı verir.

Yanlızlık Farketmeni sağlar.

Hayatın hay huyun dan inzivaya çekilmek gibidir Yanlızlık. Bazen bu inziva da insanlar la koyduğun mesafede onları ve kendini daha net görürsün. Ne yaşadığını, ne yaşamadığını farkedersin.

İşte sana yanlızlık bu anlayışı verir.

Doğayı görmeyi sağlar. Yanlız insan , içgüdüsel olarak , ağaçlara, kuşlara, gökyüzüne, denize bakar. İçgüdüleri onu en ihtiyacı olana götürür Doğaya. Doğada insanın tüm içsel yaraları sarılır. İnsanın tüm endişeleri azalır.İşte Yanlızlık Sana  bu görüşü verir.

Yanlızlık, RUHUNU özgür kılar. İstediğini yapma, istediğin yere gitme, canının çektiğine uçma imkanı veren kanatlar gibidir Yanlızlık. Hesap vermezsi. Açıklama yapmazzsın. Sorgulanmazsın.

Tek rehberin Kalbin olur. Kalbin rehber olunca mutlu olursun.

İşte Yanlızlık  Sana bu Özgürlüğü verir.

 Yalnızlık elinden tutar Seni büyütür. Kitaplar okursun. Yazılar yazarsın. Resimler yaparsın. Uzun yolculuklara gidersin.Yeni diller öğrenirsin.Yeni tatlar keşfedersin. Bitmek bilmeyen bir keşif olur Yaşamın.Tüm zamanı kendin de olanı öğrenmeye adarsın. İşte Yanlızlık böyledir. Seni Sana verir.

UZUN İNCE BİR YOLDA GİDERSİN, YANLIZLIK HEP YANINDA DIR.

Genede  ALLAH kimseyi yanlız bırakmasın......

Hatice Büyükarı...

 
Toplam blog
: 89
: 164
Kayıt tarihi
: 20.08.17
 
 

Kız Meslek Lisesi mezunu. Ev hanımı. Okumayı ve yazmayı seven biriyim. Gerçeklerle uyumlu olması ..