Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '06

 
Kategori
Futbol
 

Neden hep destek tam destek ?

Neden hep destek tam destek ?
 

Taraftarlık tuhaf şeydir, insanı bir heyecan kaplar, bağımlılık yapar. Çok küçük yaşlarda tutuluruz bu hastalığa. Renklerin kardeşliğinden iki renkle sınırlı hale dönüşür dünyamız. Benim de aynen öyle oldu. Karadeniz' li olmama rağmen Trabzonspor taraftari olamadım. Sarı-lacivertin dayanılmaz çekim gücüne kapıldım. Ortaokul yaşlarımda okuduğum klüp tarihlerinde kupalardan, şampiyonluklardan daha çok Kurtuluş savaşı mücadelesindeki rolü beni etkilemişti. Sevdim, bağlandim bir tür aşktı bu.

Yetişkinliğimde daha da oturdu bu ilişki, ezeli rekabetler, kazanilan kaybedilen kupalar, şampiyonluklar bu heyecanı sürekli körukledi, geldik bugüne...

Kadromuzda 5 Güney Amerika'lı, 1 Afrika'lı ,1 Sırp futbolcumuz var.Ancak ne Sakarya'yı ne de 3-4 eksiği olan Sivas'ı yenebildik;Mustafa Denizli döneminden kalma "hep destek tam destek" sloganı tekrar ortaya çıktı.Özünde karşı olduğum bu slogan geçis dönemlerinde (belki) işe yarayabilir ancak simdi geçiş dönemi değil.

İstifa kurumunu oyuncak haline getiren başkanımızın yüzünden sezona geç başlayan, transferleri şampiyonlar liginden elenme zeminine bırakan bir anlayişa neden destek olunur bilemiyorum.Bir takım mağlup olur,berabere kalır ancak taraftarı büyük beklentiler içine çekerek sıradan G.Amerika'lılarla takımı doldurursanız sadece minareye kılıf uydurmuş olursunuz.Randers maçında Edu'nun yaptığı ve golle sonuçlanan pozisyon hatasini Can Arat veya Sivas'a verilen Servet yapsaydi çoktan ipi çekilmişti.Gerci Can'ın da, Servet in de ipi çoktan çekildi ama neyse hep destek tam desteğe devam ya gerisi önemli değil.

Yıldız oyuncu transfer edeceğim diye Ortega'yı ve Anelka'yı getirip oynatamadan geri gondermek bize iki şampiyonluğa mal oldu.Ama yine de olsun, hep destek tam destek var.

Şampiyonluk yolunda kritik sürece girilir,son üç-beş maç kalır ya da Avrupa kupalarında final periyoduna girersiniz(nerede o günler),o zaman "hep destek tam destek"mantıklıdır.Bazı kusurları,mağlubiyetleri,kartları,yönetim zaaflarını görmeyebilirsiniz.Ama sezon başlamadan hiç bir şey ortada yoksa ve bu hatalardan dolayı takımınız sancılı günler yaşayacaksa kimse kusura bakmasın "hep destek tam destek"le bu işler yürümez.Riskli futbol ya da hücum futbolu diye Randers'e karşı ilk şutu 32.dakikada atan,Sivas'a karşı 2 tane ciddi gol pozisyonu üreten,Sivas'ın 3.kalecisi Harun'a en rahat maçlarından birini oynatan anlayışa da "hep destek tam destek"ten bahsedilemez.

Herkes işini iyi yapacak,yıllardır Fenerbahçe'de un,yağ,şeker,fırın,aşçı herşey var ortada helva namına birşey yok.Fenerbahçe'nin sadece forması bu ligin ilk üçünde zaten.İki derbi alırsınız 2. , dört derbi alırsanız 1.olursunuz.Bu kadar basittir bu matematik.Taraftarınızda körü körüne değil ,yerinde ve zamanında desteğini verdikten sonra sırtınız yere gelmez.Rakibi baskı altına alamıyorsunuz ama tribünde "beraber yürüdük biz bu yollarda"şarkıları söyleniyor,gollük pozisyon kaçıyor başka bir nakarat.Golü kaçıranı yüreklendirecek alkış ve sözler yok.Rakip 9-10 pas yapıyor "düğün alayı"ile tribünler şen şakrak...

Zaman akıp gitmeden ve testi kırılmadan herkes iyi düşünüp taşınsın.Taraftar olarak misyonumuz klübümüze bağlılık ve destek olmaksa fazlasını yapıyoruz.Geri kalan herkes de fazlasını yapmalı...

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..