Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Neden her yerde Audı görüyordu?

Neden her yerde Audı görüyordu?
 

Yaşam Koçu İnci Aktaş

Hayatı boyunca bir arabanın bile hayalini kurmamıştı. Ya da şartlar kurmasını engellemişti. Belli süreler ailesinin arabası olmuş ama kısa süre sonra satılmıştı. Bir erkek olarak bir araba sahibi olmak ona göre çok önemliydi ama nasıl olacaktı ki? Bu imkansızdı..

Yaşam Koçları ve NLP uzmanları dünyada herhangi biri için mümkün olanın herkes için mümkün olduğu varsayımından yola çıkarlar. Onun için de bir Audi’ye sahip olmak mümkündü. Ama nasıl?

Yeterince nedeniniz varsa nasılı da gelir. Önce karar verip bir hedef belirlemeniz gerekiyor. Eğer amacınıza ilişkin yeterine geçerli nedene sahipseniz ona nasıl ulaşacağınızın da yolları açılmış oluyor. Nasıl mı? Siz hedef belirlediğinizde algı kapılarınızı açmış oluyorsunuz. Geçmişte sadece duyularınıza hitap eden ama siz herhangi bir hedef koymadığınız için yanınızdan gelip geçen fırsatlar algı kapınızın açılmasıyla bir bir görünür olmaya başlıyor.

Algı, bilginin alınması, yorumlanması ve düzenlenmesidir. Oysa bilinçaltımız bir araştırmaya göre saniyede iki milyon kadar bilgiyi toplar ve çeşitli şekillerde depo eder. Bu yüzden biz bir hedefe karar vermeden önce, bilgi yağmurunda boğulmamak için gelen bilgileri sadece duyumsarız ne zaman ki algı kapımız açılır, o zaman gelen bilgi fırsata dönüşür.

Bakmakla görmek arasında elbette fark vardır. Kararı vermeden ve hedefe adanmadan önce yalnızca bakarız. Oysa hedefe adandıktan sonra fırsatlar yağmaya başlar.

Sizin hayatınız için bir kararınız yoksa, başkasının sizin için verdiği kararlara uymak zorunda kalırsınız.

Şimdi, nasılını düşünmeden, gerçekten istediğiniz herşeye ulaşmanın kararını verin. Kararınızı verdiğiniz anda algı kapılarınızı açacak ve daha önce görmediğiniz fırsatların yanınızda durduğunu farkedeceksiniz…

Bahsettiğim kişi bir Audi almaya karar verdiği günden itibaren her yerde almaya çalıştığı arabayı görmeye başladı. Evet algıda seçicilikti bu. Hedefini yakından gördükçe daha da bağlandı. Algı kapıları açıldı karşısına çıkan yeni iş fırsatlarını görmeye başladı, yeni bir sektöre yatırım yaptı ve beklentisinden çok daha fazlasını kazandı. Ve sonuçta Audi’ye bindi…

Her şeye sahip olabilirsiniz, yeter ki isteyin. Kararların gücüne inanın…

Sevgilerimle,

İnci AKTAŞ-Yaşam Koçu ve NLP Uzmanı

 

 
Toplam blog
: 76
: 1085
Kayıt tarihi
: 28.11.10
 
 

İnci AKTAŞ 1984 yılında Bursa'da doğdu. Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. İstanb..