Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '11

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Neden herkes İstanbul'da yaşamak ister?

Neden herkes İstanbul'da yaşamak ister?
 

Bir tek kız kulesi bile tek başına yeter başka bütün kentlerin tüm güzelliğine.


Evet. Herkes İstanbul'da yaşamak ister. Çünkü bir çok sebebi var bu durumun güzel okuyucum.  

- İnsanların en büyük derdi bu devirde; günümüzde, "geçim derdi" biliyorsun hiç şüphesiz. Öyle bir şehir ki İstanbul, balık tutmayı biliyorsan aç kalmazsın.( Hoş, saçma sapan avlanma biçimlerimiz ve zır cahilliğimiz yüzünden deniz de balık da kalmadı ya! Neyse...) Uzun bir caddesinde istanbul'un, bir deniz kabuğu, orjinal, boyalı bir taşı bile satarsın. Kimi meraktan, kimi merhametinden, kimi toprağa olan aşkından koyar tezgahına hakettiğin ekmek değerini. O yüzden hep söylerim: İstanbul'da " Acım, işsizim. " diyen ya aptaldır; ya tembel.  

- Peki ortasından deniz geçen 2.bir şehir var mı acaba yerkürede? " Var." diyorsan eğer, söyle de giderelim cehaletimizi hep birlikte.  

- Hayatla, yaşamakla ilgili bildiğin ne varsa, fazlasıyla bu şehirde değil mi peki? Elini uzatsan dokunacakmışsın; bir adım sonra hedefe varacakmışsın duygusunu, başka hangi şehir bu kadar sık ve yoğun yaşatır cümle aleme?  

- Şan, şöhret, para, kariyer, itibar, mal, mülk, çevre, 24 saat yaşam, tekmili birarada değil mi sence de?  

- Arabanın da, villanın da, yalının da en kralı burada.  

- Hani diyorum, arş-ı alemde, hesap günü geldiğinde, bir İstanbul aşığı yaradana dese ki: " Ey Allahım! Ben İstanbul'a kapıldım. O kadar çekici, o kadar baştan çıkarıcıydı ki, bütün günahı İstanbul belasına işledim.  

Yaradan bile " Evet en güzel yarattığım şehir, fetedeni cennetle ödüllendirmeyi vadettiğim tek yer, şehr-i İstanbul. Mazereti İstanbul olanı affettim. " der heralde.  

- İnsanoğlunun ve özellikle malesef şehirli olmayı bir türlü beceremeyen biz Türklerin tüm ahmakça çabasına ve tahribatına rağmen, hala tarihi bu kadar derin, doğal güzelliği bu kadar engin bir şehir var mı dersin?  

- Peki ya 2 kıtayı birleştiren, yarısı Asya'da, yarısı Avrupa'da başka bir şehir var mı ortalıklarda?  

- 75 milyon insanın yaşadığı ülkenin, 1/5'ini bağrında yaşatan bir şehir değil mi? Ve her bakımdan ülkenin % 50'si... Böyle bir şehiri insan bırakıp gidebilir mi?  

- Eğitimin en kalitelisini, doktorun en iyisini, magazin ve eğlencenin en seçmecesini hangi şehirde bulabilirsin peki?  

- Türkiye'nin 24 saat yaşayan, hiç uyumayan şehri İstanbul değil mi?  

İstanbul bu... Yazmakla, çizmekle, anlatmakla biter mi? En iyisi, kendi haline bırakıp İstanbul'u ; seyre dalmak değil mi?  

Lütfen sessizlik şimdi... Çünkü gözlerim kapalı, İstanbul'u dinliyorum. Tıpkı büyük şair Orhan Veli gibi...  

-  

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..