Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '14

 
Kategori
Siyaset
 

Neden İhsanoğlu mu?

Neden İhsanoğlu mu?
 

Kim bilebilir belki de mevcut iktidar dönemi bitiyordur!

Veya bitmiş de olabilir ne dersiniz?

Ortadoğu'da işler tam tersi yeni başlamak üzeredir Washington'a göre..

IŞİD, Ortadoğu coğrafyasını yeniden şekillendirilmesi için ABD tarafından kurdurulan İslami bir terör örgütü olduğu dünya alem tarafından bilinmektedir..

Şimdi tersinden sorgulamaya çalışalım arkadaşlarım..

Mevcut iktidar dönemi bitmiyorsa  ve devamından yana öngörülerimizi geliştirmeye çalıştığımızda kafa karışıklığı yaşıyoruz..

Eğer Cumhurbaşkanlığı koltuğuna mevcut iktidar partsi genel başkanı uygun görülüyorsa Ekmelettin İhsanoğlu niye?

Diyeceksiniz ki 'İhsanoğlu CHP ve MHP'nin ortak adayı olacaktır'.

'Mevcut iktidar başka, İhsanoğlu başka' diyeceksiniz..

Demeyiniz!

Öyle değil çünkü..

Bütünü ile seçimlerin belli bir standart içinde yürütüldüğü aşikardır. Otuz yıldır hep böyle devam etmektedir.. Kim muhalefette kalacağını kim iktidar olacağını seçimler öncesinde yazılır çizilir ve uygulamaya koyulur dolayisi ile elde edilmek istenen fotograf kare içine alınarak büyük çerçeveye konur ve ülkenin duvarına asılır..

Normal politikanın seyrine göre öngörümüzü yapmaya çalıştığımızda mevcut iktidarın genel başkanı Çankaya'ya çıkması mutlak gibi değerlendirmemiz gerekmektedir ancak kazın ayağı öyle gözükmemektedir diye yorumlamaya çalışıyorum..

İhsanoğlu penceresinden bakıldığında Ortadoğu'daki mezhep çatışmalarını Washington'un direktifleri doğrultusunda istenilen dengeleri sağlayacağını söyleyebiliriz..

Sadece IŞİD'in Ortadoğu bağlamında dengede tutulabilmesi değil, tüm Ortadoğu coğrafyasında geliştirilecek manifestolarda İhsanoğlu'nun büyük rolü olacağıdır..

Efendim bütün bunları mevcut iktidar partisinin genel başkanı cumhurbaşkanı olursa gerçekleştiremez mi? diye soracak olursanız..

Olmaz derim!. Zira uluslararası ilişkilerde özellikle Ortadoğu değişim projesinde bundan böyle daha farklı ilişkilerin sürdürüleceği varsayımıyla yürtülemeyeceğini bizlerden çok Washington daha sağlıklı öngörebilmektedir..

Demem şu ki; yeni dünya düzeni bağlamında liderlerimizi kendimizin seçmediği ve sadece seçtiğimizi zannetiğimizdir..

  

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..