Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '12

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Neden iş bulamıyorsunuz?

İşsizlik, özellikle de uzun süreli işsizlik temel sorunlarımızdan biri. Ancak eleman arayan binlerce firma ve her gün verilen on binlerce iş ilanı düşünülecek olursa iş bulmak aslında o kadar da zor değil. Peki bunlara rağmen neden iş bulamıyorsunuz?

Bu gün binlerce firma, yeterince nitelikli eleman sahibi olmadığı için işini geliştiremiyor. Yeni iş alanları yaratmak isteyen şirketler, eleman bulamadıkları için faaliyetlerini durduruyor. Aynı şekilde iş bulmak isteyen ve her gün iş ilanları için başvuru yapan on binlerce eleman ise yeni iş alanları ve istihdam ihtiyacı az olduğu için iş bulma fırsatını yakalayamıyor.

Peki bu paradoks nasıl aşılacak? Liberalleşme çalışmalarının ardından, devlet istihdamdan elini eteğini çekti. Bu durumda iş, elemanarayan şirketlere ve iş arayan personellere düştü. İşsizlik oranları, yeni hükümet döneminde iki katına çıkarken, iş arayanadayların, iş bulma ümitleri de azaldı.

İş arayanlar bu konuda daha fazla gösterdiği takdirde, yeni iş alanları açılacak ve işsizlikgerileyecektir. Ancak üniversite mezunları dahi, işsizken, toplum genelinde iş bulma umudunun düşmesi gayet normal. Buna rağmen kendini geliştirmeyi amaçlayan eleman adayları iş bulma ve istihdam konusunda önemli gelişmeler yaratabilirler.

 
Toplam blog
: 3
: 990
Kayıt tarihi
: 31.03.12
 
 

Pamukkale Üniversitesi'nde borsa üzerine eğitim aldım. Anadolu Üniversitesi'nde işletme bölümünde..