Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '18

 
Kategori
Siyaset
 

Neden Kapatılmaz

Neden Kapatılmaz
 

Bir sürü belirsizlik yumağı içine sarmalanmış ve anlamakta zorlandığım bir mesele var o da şu; 'Ülkede Kürt sorunu yok pkk sorunu var' deniyor. Doğru. Hiç bir Kürt kökenli vatandaş diğer Laz Gürcü Boşnak Abhaz Roman Hristiyan Ermeni vatandaşlardan farklı veya eksik değere sahip değil. Seksen milyon herkes aynı eşit yurttaşlık kimliğine sahip. Anayasa'da etnik kimliklerle ilgili tanımlama konusunda bir düzenlemeye gidilecekse veya ilave söz konusuysa siyasiler tarafından komisyon kurularak düzenlemeye gidilebilir ve bunu siyasiler neden gerçekleştirmiyor da anlamış değilim doğrusunu isterseniz.

Bir Laz kökenli vatandaş hangi haklara sahipse Kürt kökenli veya Gürcü veya diğer etnik kökene sahip vatandaş da aynı haklara sahipken Anayasa kuralları gereği kurulması yasak olan etnik bir partinin kurularak mecliste siyaset yapmasına bir anlam veremiyorum. Etnik kökenlere bağlı bireyler elbette siyaset yapabilir o ayrı konudur ama YSK tarafından onay verilerek etnik kökene bağlı bir partinin kurulmasına taraf olmam imkansız.

90'lı yılların başlarından itibaren değişik isimlerle siyaset kulvarında varlığını sürdürmekte olan HDP neden var?

Etnik kimliğe bağlı partinin kurulmasına kim izin verdi? YSK yani Türkiye Cumhuriyeti verdi. Ne yaman bir çelişkidir ki, anayasaya aykırı durum olmasına rağmen hem etnik kimliğe bağlı partnin kurulmasına izin ver, (90'lı yılları kastederek söylüyorum) hem de söz konusu partinin bölücü bir parti olduğunu söyle.

Trajikomedi durum değil midir sizce sevgili okurlarım?

Madem bölücü bir partidir neden bir daha başka isimle de olsa açılmaması koşuluyla kapatılmıyor sorarım?

Tüm Türkiye partisi olarak devam edecekse amenna kimsenin itirazi olamaz. Ama derseniz ki 'etnik kökene bağlı parti diğer siyasi partilere siyasi propaganda malzemesini oluşturuyor' ona bir şey diyemem..

Bildiğim bir şey varsa o da son yıllarda insanların bir birleriyle daha çok ayrıştığı ve bir birleriyle daha çok ötekileştikleri dir.

Siyasilerin bunu yapmalarına hakları yoktur!

Biz Türkiye'de yaşayan  Laz Kürt Boşnak Gürcü Roman Abhaz Hristiyan Ermeni Musevi hep biriz. Bu böyle biline.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..