Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '13

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Neden kilo veremiyorum?

Neden kilo veremiyorum?
 

Zayıflamak istiyorsanız bu önerilere göz atmayı unutmayın:)


Bir çok kişi haftalar boyunca sadece salata yemelerine veya tek yönlü beslenmelerine rağmen kilo verememekten şikayet ederler. Peki, kilo verememenizin nedenini hiç başka yerlerde aradınız mı? Gelin sık yapılan hatalara biraz göz atalım;

Uzman kontrolünen geçmeden diyete başlamak

Endokrinolog veya dahiliye uzmanı kontrolünden geçerek tahlillerini yaptıran birey, diyetisyen tarafından kişiye özel olarak hazırlanan beslenme modeli ile diyet tedavisine geçmelidir. İnslülin direnci, B12 vitamini yetersizliği, hipotroidi gibi bir çok neden kilo verememenize neden olabilir. Yada yanlış uyguladığınız diyet böbrek rahatsılıkları, kas kaybı gibi durumlara sebep olabilir. 

Her gün tartılmak

Gün içerisinde bile ödem artışı, kabızlık gibi kiloyu etkileyebilen değişimler ile tartıya çıktığınızda kendinizi kilo almış olarak görebilirsiniz. Bu durum sizin motivasyon kaybınıza neden olabilir. Haftada 1 kez mümkünse diyetisyeninizin kontrolünde tartılmalısınız.

Öğünleri sık sık atlamak

Çevrenizde 'Az yersem, kahvaltımı geç yapıp öğün atlarsam kilo verebilirim', 'Akşam yemeklerini tüketmezsen kilo verirsi' diye düşünen bir çok  insan vardır. Günde sadece 2-3 öğün veya daha az sıklıkta beslenenlerde düzensiz kan şekeri salgılanması, daha fazla açlık hissi ve kilo problemi görülmekte. Aynı zamanda öğün atlamak metabolizmada yaklaşık olarak %60'lara kadar yavaşlmaya neden olduğu bildirilmektedir.

Televizyon karşısında yemek yemek 

İlginiz başka yerde olduğu için farkına varmadan porsiyonlarınızın artmasına neden olabilir. Araştırmalar televizyon karşısında yemek  yiyenlerin yemeyenlere göre daha fazla kilo aldığını göstermektedir. Aynı zamanda hızlı tüketime neden olacağı için sindirim problemlerine neden olabilir.

Çay- kahve su yerine geçer mi?

Çay ve kahve su yerine geçmemekle beraber, vücutta fazla miktarda su tutulumuna neden olmaktadır. Çay ve kahvenin miktarlarını azaltabilir, bunların yerine bitki çayları tüketebilirsiniz. Gün içerisinde en az 8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.

Light ürünleri sınırsız tüketmek

Light ürünler içeriğindeki yağ veya şeker oranı azaltıldığı için kalori değeri eşdeğer ürünlere göre azaltılmıştır ama maalesef kalorisiz değildir. Sınırlandırmadan tüketmek kilo artışına neden olabilir.

Bitki çayları faydalı, sınırsız içebilirim!

Bazı türlerin aşırı tüketimi vücutta kalsiyum atımına ve kemik erimesine, bazı türler kalıcı bağırsak problemlerine neden olabilir. Miktalarına dikkat etmek gerekir.

Sevdiğiniz besinleri tüketmemeye çalışmak

Diyet hayatınız boyunca uygulayabileceğiniz beslenme düzenini oluşturmak demektir. Zayıflamak için asla sevdiğiniz yiyeceklere veda etmeniz gerekmiyor. Miktarını sınırlayarak veya ödül gününüzde sevdiğiniz besinleri rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Sürekli aynı diyeti uygulama

Uyguladığınız diyet programı bir süre sonrasında kilo kaybında yavaşlamaya neden olabilir. Diyetisyeniniz kontrolünde programınızı değiştirmek daha sağlıklı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Çok hızlı kilo vermeliyim

Kilo kaybı hızının haftada, vücut ağırlığına göre orantılı olarak ortalama yarım ile bir buçuk kilo arasında olması önerilir. Hızlı kilo vermek kas kayıplarına neden olabileceği gibi aynı zamanda kilo verdikten sonra hızlı bir şekilde bu kiloları almanıza neden olur.

Zayıflamak istiyorsak önemli olan yaşam biçimimizi değiştirmek olmalıdır. 

 

Dyt. Mine Bilge

https://twitter.com/dytminebilge

 

 
Toplam blog
: 5
: 284
Kayıt tarihi
: 03.09.13
 
 

1987 yılı Konya doğumlu olan Mine Bilge, beslenme ve sağlığa olan ilgisiyle 2010 yılında Erciyes ..