Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Neden Piezo Burun Estetiği

Neden Piezo Burun Estetiği Yaptırmalıyım?

Piezo burun estetiği, cerraha daha çok esneklik ve hakimiyet sağlayan ince bir tekniktir. Yan etkileri sınırlıdır, daha az şişlik ve morluk görülür. Hatta bazı vakalarda neredeyse hiç morluk olmadığı söylenebilir. Klasik burun estetiğinde kullanılan çekiç ve keski tekniği, burun kemiğinin zarar görmesine ve istemeden kırılmalara yol açabilir. Piezo cihazı sayesinde bu durumun önüne geçilir. Piezo tekniği, burnun ince törpülerle bile mümkün olmayan bir şekilde şekillendirilmesine olanak sağlar. Bazı hastalarda burun kemiklerinin kırılması bile önlenebilir.

Teknik aynı zamanda, konvansiyonel metotlarda çok sık görülen ameliyat sırasında dokuyu tahrip edici bir şekilde çıkarmaktan ziyade yeniden şekillendirme felsefesi olan koruyucu rinoplastinin eğilimine de uygundur. Piezo tekniği, burun kemiğini kırmadan yeniden şekillendirmek için kullanılabildiği gibi burun köprüsünün korunması için de tercih edilebilir.

Neden Her Cerrah Piezo Tekniğini Kullanmıyor?

Piezo tekniği pek yaygın değildir, çünkü cerrahların çoğu bu gelişmiş ekipmana halen yabancıdır. Ayrıca klasik rinoplasti prosedürünü piezotome teknolojisiyle nasıl adapte edebileceklerine ve değiştireceklerine aşina değillerdir. Bunun yanında, piezo ekipmanının pahalı olduğu da bilinmektedir.

Kimler Piezo Burun Estetiği Yaptırabilir?

Piezo tekniği, burun kemiğini yeniden şekillendirmek için tasarlanmıştır. Bu nedenle sadece burun kemiklerinde küçültme veya düzenleme gereken hastalar için uygundur. Kemik kamburunun azaltılmasını, kemik düzensizliklerinin ayarlanmasını ve burun köprüsünün daraltılmasını içeren prosedürleri vardır.

Prosedüründe dikiş ve greft işlemleri bulunan burun ucu ve kıkırdak düzeltmelerinin yerine piezo tekniği tercih edilemez. Piezo tekniğinde kıkırdak yeniden şekillendirilmez. Bu nedenle, burun ucu estetiğine ihtiyaç varsa, piezo uygun değildir.

Dikkate alınması gereken bir diğer önemli faktör de piezo rinoplastinin açık yöntemle yapılması gerektiğidir. Kapalı metotla, yani burun içinden uygulanamaz. Bunun nedeni, cihazın yeterince uzun olmaması ve piezo tekniği için kemiklerin doğrudan görselleştirilmesine ihtiyaç olmasıdır. 

Piezo Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci

Piezo operasyonundan sonra çok az miktarda ağrı duyulabilir. İlk iyileşme döneminde burun ateli kullanılması gereklidir. Bu atel yaklaşık 1 hafta sonra çıkarılır. Atelin çıkarılması esnasında hastaların çoğu morarmanın minimal olduğunu veya hiç olmadığını fark ederler. 

Ancak, burun estetiği sırasında birçok ince değişiklik yapıldığından, nihai sonucun görülebilmesi için yaklaşık bir yıl geçmesi gerekebilir. Ağrısız ve yan etkilerinin az oluşu, ilk iyileşme döneminde verdiği rahatlıkla piezo tekniği tercih edilmeye değerdir.

 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..