Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Neden tiyatro?

Neden tiyatro izlemeliyiz?
Hem de" Neden daha çok tiyatro izlemeliyiz?" diye sormalıyım. Evet pek de az değil tiyatro severler. Tiyatro seyircisi biraz keyiflidir, tiyatro salonu' nun evinin sol koşesınde olmasını ister. Ulaşım zorluğu olmamalı. "Hah!"dediğinde tiyatro oyununa gidebilmeli bizim seyircilerimiz.

Yöneticilerimizden daha çok tiyatro salonlarının açmalarını istiyoruz. Örneğin Alışveriş Merkezlerinde Tiyatro salonlarının olmasını istiyoruz.Her alışveriş Merkezinde 5-7 hatta 10 Sinema salonları varken, sadece istanbulda 2 Alışveriş Merkezinde Tiyatro Salonu var. Evet sinema ya da 8. sanat diyoruz, tabiki sanat içermekte fakat Tiyatro başka birşey. Oyuncu ile seyirci direkt sıcak temasta.

Tiyatro salonuna yorgun giriyosunuz, ayrı bir dünya ile çıkıyosunuz.2 saat içinde sizi eğlendirip, güldürdüğü gibi, düşündürmekte.İnsanın düşünce akımını tazeleyip yorumlar yaptırıyor kendikendinize, Bazan hükmettiriyor olaylara, bazansa susmanız gereken yerde susmanızı öğretiyor.

Hayal dünyanızı frekanslıyor tiyatro, Roman, şiir mi yazmak istiyosunuz?Tiyatro oyunlarını bol, bol seyretmelisiniz.Kendinize işmi kurmak istiyosunuz?Tiyatro oyunlarını hep seyretmelisiniz.Seyretmelisiniz çünkü;Tiyatrodan;iyimserlik, hoşgörülük, kendinizle barışıklık duygularını yüklersiniz duygu akımınıza ve geniş düşünürsünüz.

Tiyatro oyunları seyircilerinin seyretme oranı yüzde altmış, yüzde seksen'leri bulduğu an ülkemiz amiyane tabiriyle TAMAM'dır.

Seçme, seçilme bir olgunluk'tur.Seçen de, seçilen de tiyatro ve sanat ruhuyla olgunlaştığında seçmen kimi ve neden seçeceğini bilir, seçilen de neden seçildiğini bilir.İşte size arzuladığınız ülke!

Sevgilerimle

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..