Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '15

 
Kategori
Dünya
 

Neden Türkiye'nin de bir "terör örgütü" olmasın?

Neden Türkiye'nin de bir "terör örgütü" olmasın?
 

internetten alınmıştır


Çağımızda savaşlar ya medya üzerinden algı operasyonları şeklinde ya da terör örgütleri eliyle silahlı operasyonlar şeklinde sürdürülüyor.

Emperyalist ülkelerin her birinin kurduğu, beslediği, desteklediği birer "terör örgütü" var. Bu devletler bu terör örgütleri eliyle saman altından "savaş" yürütüyorlar.

Özellikle emperyalizmin sömürge alanı olan İslam coğrafyasında bu terör örgütleri cirit atıyor. Her birinin görünüşte bir "ideolojisi" ya da bir "etnik hüviyeti" olsa da hepsinin arkasında bir büyük devlet var.

Türkiyenin baş belası PKK'nın bölgemizle ilgilenen  tüm güçlü devletlerin desteğini aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.... Amerika, Almanya, İsrail, İran bunlar arasında.

Bununla da kalmıyor...Amerika, Suriyede işlerini yürütmesi için PYD'ye destek veriyor; onları kendi "kara gücü" gibi donatıyor... IŞİD örgütünün arkasında şimdilik İngilizlerin olduğu söyleniyor.

DHKP-C gibi zaman zaman ortaya çıkıp terör yapan örgütün Almanya"yla arası iyi. Yani, bildiğmiz tüm terör yapılanmalarının emperyalist güçlerin taşeronu olarak çalıştığı biliniyor.

Son aylarda Rusya da Suriyede devreye girerek Kürtçü yapılanmaların arkasına geçti... Her ne kadar Rusya, Esed rejimini destekliyorsa da aynı zamanda Esed'in müttefiki olan terör örgütlerini de arkalıyor.

Peki, Türkiye ne yapıyor?...

Bildiğimiz kadarıyla Türkiye bir "terör örgütü"yle çalışmıyor...Gerçi Türkiye Esed rejimine karşı açık savaş veren Özgür Suriye Ordusunu destekliyor ama ÖSO bir terör yapılanması değil.... Burada hemen İŞID ne oluyor gibi itirazlar gelebilir... Türkiye, başından beri, şerrinden uzak durmak için IŞİD'e bulaşmamıştır.

Amerikada, Fransa'da yaşayıp IŞİD'le ilgili atıp tutmak kolaydır, ancak İŞİD'e bir adım ötede yaşayıp ona bulaşmak o kadar kolay değildir... Nitekim, IŞİD başlangıçta 40 Türkü esir alarak Türkiye'ye dişini göstermişti. Türkiye etkin bir diplomasi ile bu vatandaşlarımızı IŞİD'in elinden aldı.

IŞİD'in Kobani saldırısında Türkiye'yi pasiflikle suçlayanlar, aslında Türkiyeden yana olanlar değildi, Türkiye'ye düşman olanlardı... IŞİD Musul gibi, Kerkük gibi Türk şehirlerini tehdit ederken ses çıkarmayanlar Kobani için Türkiye'yi savaşa sürmek istediler ve bunun için geçen yıl Türkiyeyi savaş alanına çevirdiler.

Gerek içerdeki, emperyalist taşeronları, gerek dışardaki malum devletler, Türkiye'yi IŞİD'le savaşması için çok zorladılar... Burdan beklentileri, hem IŞİD'den kurtulma hem de Türkiye'yi Suriye bataklığına çekmekti...Şükür ki Hükumet bu tuzağa düşmedi.

Ancak, yine de IŞİD'le mücadele için koalisyon güçleri içinde yerini aldı... Nitekim bunun üzerine IŞİD Türkiye'de canlı bomba eylemleri yapmaya başladı...

Yapılan iftiraların aksine Türkiye IŞİD'le asla iş tutmadı ama gereksiz yere de bu belaya bulaşmak istemedi.

Türkiyenin bu tutumu, gerek içerdeki muhalefet, gerek dışardaki güçler tarafından Türk Hükumetinin IŞİD'e destek olduğu, hatta IŞİD'in Tayyip Erdoğan'ın örgütü olduğu gibi tüm dünyayı kandırmaya yönelik algı operasyonlarına hedef oldu.

Peki, IŞİD veya DAEŞ veya buna benzer başka bir Terör Örgütü'nü Türkiye kurup besleyip desteklese ve kendi politikaları adına kullansaydı, bugünün dünyasında buna ne denebilirdi?

ABD'nin örgütleri var mı?.. Var!.. Peki, buna itiraz edenler var mı?... Yok!

Rusya'nın var mı?.. Var!.. Peki, Rusya'ya itiraz eden var mı?... Yok... Hatta içimizden Rusyayı takdir edenler de var.

Almanın, İsrailin, İngilizin hatta İranın.... Hepsinin ya örgütleri var, ya da belli örgütleri zaman zaman kullanıyorlar...

Amma ve lakin Türkiye'ye gelince, önce bizim "güçlüye boyun eğer, güçsüze söver" Paralel takımı harekete geçer... Bizim MİT TIR'larının başına gelenleri hatırlayalım...

Ahlaki olarak, bir terör örgütüyle iş tutmayı doğru bulmayız... Çünkü terör iyiyi kötüden ayırmaz; zulüm yapar, kital yapar... Bir devlet bile böyle pis işlere bulaşmamalıdır.

Ancak, yine de devletlerin mecburi olarak yaptıkları şeyler olabilir... Ülkeniz üzerine gelen bir kötülüğü savmak için başka bir "kötü"yü devreye sokmak zorunda kalabilirsiniz...

Yani geçmişte Ermeni Terörü  yurtdışındaki temsilcilerimizi birer birer vururken ve Avrupa devletleri bunu seyrederken, bir Abdullah Çatlı'nın görevlendirilip Ermeni teröristleri birer birer avlaması meşru bir şey miydi?... Hukuken meşru değildi ama gerekliydi.

Bunu yanmayacak mısınız?... Bugünün dünyasında size saldıran terör örgütlerini hangi mahkemeye verip kime yargılatacaksınız??

Türkiye bugün bir çok terör örgütünün saldırısı altında: PKK, PYD, YPG, KCK,DHKP-C, IŞİD... Bildiğimiz bunlar ve hepsi Türkiyede eylem yapıp insanlarımızı öldürüyor.

Ama bakıyorsunuz, bunların her birinin bırakalım dışardaki emperyalist devletleri, içerdeki çeşitli odaklardan bile sahipleri var... Bunları terör örgütü saymayan Baro başkanları var.

Yani, bir bizim "devlet"in terör örgütü yok... Bölgemizle ilgili bizim dışımızdaki her devletin kullandığı terör örgütleri var, içerdeki bazı güçlerin terör örgütleri var ama Türk Devleti'nin yok...

Bu iyi mi kötü mü?... Benim kanaatim her şeye rağmen bu iyi... Türkiye, meşru güçleriyle mücadele ederek de "büyük devlet" olabilir ve olacaktır.

Güçlü bir meşruiyet, tüm gayr-i meşrulukları yok edecektir!

Şu fani dünya, haklı olanın güçlü olduğu zamanlar da görecektir... Allahın izniyle!..

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..