Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

Neden yasalar radyasyon yayan baz istasyonlarına müsade ediyor?

Neden yasalar radyasyon yayan baz istasyonlarına müsade ediyor?
 

kanser olmak istiyorsan mahallene baz istasyonu kurulmasına müsade et.


Yıllar önce Rusyanın Çernobil şehrindeki nükleer enerji santrali infilak ettiğinde çevreye yayılan yüksek orandaki radyasyon milyonlarca kişiyi kanser etti ve bunu yanı sıra hamile bayanlar sakat çocuklar doğumları yaptı. Bu olay Karadeniz bölgesinde yaşayan kadınlarımızın birçoğu sakat doğumlar yapmasına yol açmıştır. Ülkemizde kanser olanların çoğunluğu yine Karadeniz bölgesindedir.

O dönemin tarım ve sağlık bakanı kanser riski yok diye tonlarca çayı imha ettirmeyip ülke halkına içirmiştir. Tarih tekerrürden ibarettir derler ya aslında tarih tekerür etmedi ama yasal izinlerle bu kez yüzlerce binlerce baz istasyonları ülkenin en ücra köşesine kadar radyasyon yayan ölüm makinaları kuruldu yüksek oranda radyasyon yaymasına halk sağlığını tehdit etmesine rağmen neden yasalar buna müsade etti anlaşılır gibi değildir aslında bu suç işlemektir. Ölümle sonuçlanan uyuşturucu kullanmakla eşdeğer bir suçtur daha ağır bir cezayı gerektirir.

Dünyada 2005 yılında başlayarak 2007 yılına kadarki zamanda 1.6 milyar 2007 yılnda Türkiye de ise 41 milyon kişinin bilinçsiz bir şekilde cep telefonu kullandığı tahmin edilmektedir, ülkenin turizm beldelerinde bu baz istasyonları daha fazla kurulmuştur bunu öğrenen yabancılar ise bu radyasyon bölgelerinde tatil yapmaktan kaçınmaktadırlar. Bu durum ise ülkemize yabancı turist girdisini engellemekte ciddi kayıplara neden olmaktadır.

Cep telefonlarının yaydığı radyasyon, X ve gamma ışınlarınlarından farklı bir türdür. Bu baz istasyonları düşük radyo sinyalleri gönderip alan cihazlardır. Cep telefonları ile bağlantı kurulduğunda en üst sınırda radyasyon yayma etkisi olan bağlantı kesildiğinde radyasyon oranı düşen bir sistem şeklinde çalışmaktadırlar.

Çok sık bir şekilde cep telefonu ile iletişim yapanlarda yorgunluk halsizlik baş ağrısı kulaklarda yanma gözlerde bulanık görme işitme kaybı gibi rahatsızlıklar zaman zaman ortaya çıkar.

Küçük yaştaki çocukların cep telefonlarından uzak tutulması gerekir, eski kullanılmayan telefonlar çocukların ellerine oyuncak olarak dahi verilmemelidir. Çünkü radyasyon bulaşması mutlaka ve kesinlikle vardır.

Ülkemizde temizlik yapan iktidarın bu kirliliği görmezden gelmesi anlaşılır gibi değildir. Baz istasyonu kuran telefon şirketleri kendi rantlarını düşünüp halk sağlığını hiçe sayarken, bu şirketlere izin veren telsiz kanunu nasıl bir kanundur halk sağlığı zararına çıkartılan bir kanun olmuştur, ya da ilgili kanun yetkililerce kötüye kullanılmıştır.

Hiç kimsenin hiçbir yerde halkın sağlığını tehdit edecek icraatlerde bulunmaları kesinlikle yasaktır buna müsade edilmemelidir, bu konuda savcılarımızı göreve çağırıyorumsağlığımızı tehdit eden bu baz istasyonlarını kuranlar hakkında yasal işlem yapılarak baz istasyonlarının kaldırılmasını istiyorum saygılarımla.
 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..