Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '17

     
    Kategori
    Yurtdışı Eğitim
     

    Neden yurtdışında eğitim almalıyım?

    Neden yurtdışında eğitim almalıyım?
     

    Yurtdışı Eğitim


    Yurtdışı İngilizce eğitimi almak için pek çok nedeni arka arkaya sıralayabiliriz. Bunların başında İngilizce ya da öğrendiğiniz bir başka yabancı dilin sürekliliğini sağlamak geliyor. Diyebiliriz ki, İngilizce eğitiminin temel noktalarından biri de dilin sürekli kullanımıdır. Bu da, İngilizce öğrenmeye başladığınız andan itibaren yaşamın her anında öğrendiğiniz dilde bir eylemi gerçekleştirmek -kitap okumak, şarkı dinlemek, film izlemek ya da konuşmak- anlamına geliyor. Kısacası kişisel dünyanızı İngilizce ile çevrelemelisiniz. Fakat tüm bunları yapmak, özellikle de ana dilimizi yoğun olarak kullandığımız kendi ülkemizde pek de mümkün değil. Bununla birlikte yurt dışında eğitim almanın iş, eğitim ve yaşam kültürümüze katkılarını da göz ardı etmemek gerekiyor.
     
    Her yerde İngilizce konuşmak!
     
    Yurt dışında olmanın en avantajlı yanlarından biri de, her yerde İngilizce konuşma fırsatına sahip olmanızdır. Bir tür anadil gibi! Bunun için öncelikle eğitim aldığınız dilin konuşulduğu bir ülkeyi seçmeniz gerekiyor. Bu tercih, okulda öğrendiğiniz tüm dil bilgisi kurallarını, deyimleri ve kelimeleri, günlük hayatta rahatça kullanmanızı -okulda, markette, otobüste, sokakta- sağlayacaktır. Aslında çevrenizdeki insanlarla iletişim kurmak için kullanmak zorunda kaldığınız İngilizce, size, sonsuz bir pratik imkânı sunacaktır. Bununla birlikte günlük konuşma dili, okuldaki akademik dile katkı sağlayacak, hızlı ve yoğun bilgi akışının yerleşmesine katkıda bulunacaktır.
     
    Yurtdışına yaşama kültürü
     
    İngilizce öğrenmek için gittiğiniz ülke ya da şehir, bir dil okulu için seçilmiş olsa da farklı bir kültürde yaşamanın hayatınıza katacağı pek çok değere de sahip olacaktır. Günlük hayat, gelenekler ya da arkadaşlıklar, okul ve iş çevresi… İngilizce eğitiminizi sürdürdüğünüz zaman boyunca iş ya da akademik çevrenizi genişletebilir, yeni imkân ya da fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Bu sadece İngilizce eğitimi gördüğünüz ülke ya da şehir için geçerli değil. Dünyanın pek çok yerinden İngilizce eğitimi için gelen gençlerle arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Bu belki de, başka bir ülkede iyi bir iş imkânı yakalamanız için de güzel bir fırsat olabilir. Bununla birlikte yurt dışında İngilizce eğitimi almanız, dil yeterliliğinin yanı sıra kişisel gelişiminize de yoğun bir katkı sunacaktır. Yurt dışında edindiğiniz yaşam tecrübesi, olaylara farklı bir bakışı ile yaklaşmanızı sağladığı gibi vizyonunuzun gelişmesine de yardımcı olacaktır. Yurt dışında gördüğünüz İngilizce eğitimi ve tüm bunlar, rakipleriniz arasında CV’nize ekleyeceğiniz çok önemli artılardır.
     
    İngilizce dil seviyesi
     
    Yurt dışında İngilizce eğitimi görmek, İngilizce dil seviyenizin oldukça iyi bir şekilde gelişmesi anlamına da geliyor. İş ya da eğitim ve akademik kariyerinizin daha üst noktalarda olmasını istiyorsanız kesinlikle ihtiyacınız olan yüksek İngilizce dil seviyesidir. Böylelikle İngilizce eğitimi sonrasında, yurt dışında tercih ettiğiniz uzmanlık alanınızda çok daha rahat ilerleyebilir, akademik çevrelerde yapılan araştırma ve yeniliklerden haberdar olabilir ve iletişiminizi kolayca sürdürebilirsiniz. Eğer İngilizceyi yeterli bir dil seviyesinde konuşabiliyorsanız, yurt dışında düzenlenen çeşitli toplantı ve konferanslarda sunumlar yapabilir ya da kendi iş alanınızda üst düzey toplantılara katılabilir, şirketinizi en iyi şekilde temsil edebilirsiniz. Bir süre sonra tüm bu deneyimler iş hayatınızda hızla ilerlemenize ve şirketinizde yüksek bir kariyere ulaşmanıza katkıda bulunacaktır.
     
    Yurtdışı Eğitim 7/24 İngilizce
     
    Aslında diyebiliriz ki, yurt dışında İngilizce eğitimi almak 7/24 İngilizce konuşmak demek! Bir yandan dil öğrenirken bir yandan emek ve zaman harcayarak öğrendiğiniz dili kullanmak da oldukça keyif verici bir durum… Bununla birlikte yurt dışında İngilizce eğitimi almak için pek çok nedeni arka arkaya da sıralayabiliriz: Bir yandan yurt dışı tecrübesi kazanırken bir yandan da çok değerli ve hemen her kapıyı açabilecek bir sertifikaya sahip olacaksınız. Yurt dışında kaldığınız süre boyunca yabancı dil becerilerinizi -okumak, yazmak, dinlemek, konuşmak gibi- geliştirecek ve farklı kültürleri tanıyarak, yeni arkadaşlıklar edineceksiniz. Yabancı bir ülkeyi, şehri tanıyacak ve dünyanın diğer ülke ve şehirlerini merak etmeye başlayacaksınız. Kültürlerarası ilişkileri ve farklı bakış açılarını öğrenecek ve yaşam tecrübenize yeni ufuklar katacaksınız. İngilizce dil seviyenizi yükseltecek, kelime bilginizi artıracak ve böylelikle dile olan hâkimiyetinizi güçlendireceksiniz. İngilizce sayesinde yurt dışında seyahat ve eğitim fırsatlarından çok daha iyi yararlanacaksınız. Ve elbette, iş ve akademik kariyer şansınızı artıracak, bugüne kadar hayalini kurduğunuz işe sahip olabileceksiniz.
     
    Yurtdışında dil eğitim programları
     
    Hedef ve amaçlarınız ne olursa olsun, İngilizce dil yeterliliğini kazanmak ve bu sürekliliği sağlamak için yurt dışında dil eğitimi almak, kısa ya da uzun vadede büyük fırsatları yakalamanıza ve değerlendirmenize imkân sağlayacaktır. Bu noktada -yurt dışında İngilizce eğitimi almaya karar verme aşamasında- dil eğitim programlarına da kısaca göz atmakta fayda var.
     
    Yurt dışında İngilizce eğitimi almak isteyen her yaş grubu için çeşitli alternatifler mevcut. İlk yapılması gereken hedef, amaç ve ihtiyaçları belirlemek… Yani, İngilizce eğitimi için ihtiyacınız olan program türüne, süresine ve başlangıç tarihine karar vermeniz gerekiyor. Aynı zamanda İngilizce seviyeniz de çok önemli… Bu seviye belirlendikten sonra kendi dil seviyenize göre başlangıç ya da ileri seviyeye kadar mevcut olan farklı sınıflarda eğitiminize başlıyorsunuz. Genel dil eğitimlerinin yanı sıra iş hayatına yönelik programlar, mesleki dil eğitimi programları, IELTS, TOEFL, TOEIC gibi sınav hazırlık programları ve üniversiteye giriş hazırlık programları kapsamında eğitimler alabiliyorsunuz.
     
    Yurtdışında mesleki İngilizce eğitimi
     
    Mesleki İngilizce eğitimi en az akademik eğitim kadar önem taşıyor. Hemen her mesleğin kendine ait olan dili, İngilizce eğitimlerde oldukça önem taşıyor. Mesleki İngilizce alanlarında genel olarak resmi yazışma diline hâkim olmak ve doğru teknikleri kullanabilmek gerekiyor. Bu açıdan bakıldığında yurt dışında eğitim programlarına katılarak mesleki İngilizce alanında ciddi ilerlemeler kaydedebilirsiniz.  Örneğin tıp, hukuk, turizm, finans-bankacılık ya da teknoloji ve teknik alanlarda sunulan mesleki dil eğitimi programlarına katılarak iş kariyerinizde gerekli olan yabancı dil bilgisi ve mesleki kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz. Bu tür programlar aynı zamanda günlük İngilizce konuşma eğitiminize de katkı sağlayacaktır.
     
    Yurt dışında İngilizce eğitimi ile kendi ülkenizde ya da bir başka ülkede lisans veya yüksek lisans programları için gerekli olan dil yeterlilik belgelerini almak için sınav yöntemine göre odaklanmış programlara katılmanız da mümkün.
     
    Bilgi, güçtür!
     
    Şunu unutamamak gerekiyor ki, bilgi aynı zamanda güçlü olmamızı sağlar. Hangi iş ya da akademik kariyere sahip olursak olalım, hatta orta ya da ileri yaşlarda olmamız dahi, eğitimimize devam etmemiz için engel değil. Önemli olan karar vermek ve verilen kararı, her ne olursa olsun uygulamak. Yaşadığımız yüz yılda bir değil, birkaç dil bilmenin önemi giderek artıyor. Bu da en kısa sürede İngilizce başta olmak üzere diğer yabancı dillere de eğilmemiz gerektiğinin bir göstergesi… Yurt dışında İngilizce eğitimi almak çok daha kısa sürede yüksek seviyede İngilizce öğrenmenizi sağlayacağı gibi, geniş bir çevre ve tecrübe kazanmanıza da yardımcı olacaktır. Tüm bunlar, yurt dışında İngilizce eğitimi almak ve yepyeni dünyalar keşfetmek için oldukça geçerli nedenler.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 92
    Kayıt tarihi
    : 21.12.13
     
     

    Profesyonel Yurtdışı Eğitim Danışmanı ..