Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '06

 
Kategori
Psikoloji
 

Neden

Neden
 

Gittin… Gittiğinde durdu zaman. Hayat durdu. Güneşin parlak ışığı kocaman bir karanlığa döndü. İçimde mutluluktan çığlıklar atan çocuk nefessiz kalıp öldü.

Gittin… Artık gece daha bir sessiz daha kederli. Şarkılar daha hüzünlü daha sitemli. Yalnızlık daha çok daha anlamlı. Düşünceler daha bulanık daha karamsar. Ölüm daha yakın daha soğuk..

Sen gittin ya güneş inatla doğmuyor, sabah eski huzurunu vermiyor. Sen gittin ya telefonum hiç çalmıyor arayıp soranım olmuyor. Nefes almak için ciğerlerime çektiğim hava yakıp geçiyor. Sesini duyduğumda yerinden fırlayacak gibi çarpan kalbim sadece yaşamak adına çarpıyor. Gözlerim dalıyor, kulaklarım duymuyor, tenim hiçbir şeyi hissetmiyor. Ruhum ölüyor ve sadece bedenim varlığını koruyor.

Sen gittin ya kocaman gülümsemeler yerini donuk bakışlara bırakıyor, cıvıl cıvıl ruhu sıcak sohbet yerini sessizliğe, huzurlu uykular kâbuslara, ışıl ışıl gözler yerini kedere, neşeli hallerini ise hüzün alıp götürüyor. Sen gidiyorsun ya ruhum eş zamanlı ölüyor. Beden amaçsızca varlığını sürdürüyor.

Bir gün geliyor kapı çalınıyor. Sessizce giriyorsun. Ne sen eski sen ne ben eski ben. Sen gelmişsin yanıma. Dur dur ama bu sen değilsin. Sen gelmemişsin aslında. Bu sen değilsin. Konuşan sen olamazsın. Hani neden değişmiyor hiç bir şey. Hala gözlerim donuk kalbim yavaş atıyor. Söyle neden hızlanmıyor. Söyle bu sen değil misin? Neden yüzümde gülümsemeler olması gerekirken yanaklarımda süzülen yaşlar var. Neden sıcak değilsin, neden sohbetin içimi ısıtmıyor, niye söylemiyorsun sevdiğini özlediğini. Gökyüzü dönmedi eski maviliğine gece huzurunu bulamadı.. Gelen sen değilsin söyle artık gerçeği…

Sen geldin ya hayatıma eskisi gibi olmadı hiç bir şey. Dudaklarından çıkanı kalbin desteklemedi. Sohbetinin sıcaklığıyla ısıttığın bedenim şimdi üşüyor. Yerini soğuk kelimeler, isteksiz gülümsemeler almış. Sen geldin ya ben ÜŞÜDÜM… Soğuksun artık sesin yabancı sözlerin yabancı sen yabancı. Sen geldin ya sarıp sarmalamadın beni. Ben yine üşüdüm... NEDEN ?

Resim : T. Aytaç Gürbüz / http://www.fotokritik.com/310916

 
Toplam blog
: 194
: 1525
Kayıt tarihi
: 04.08.06
 
 

1981 yılında aslında istenmiyor olsam da geç alınan karardan dolayı hayattayım:)) Haritacıyım ve işi..