Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

23 Ocak '08

 
Kategori
Felsefe
 

Nedenler...? Şekiller...?

Nedenler...? Şekiller...?
 

*NEDENLER*ŞEKİLLER*


Sevgili (MB) Milliyet Blog ve Antidepresan T.A.Ş Arkadaşlarım... Merhabalar!

Aşağıda yazmayı planladığım yazı tamamen bir araştırma ve derleme olup, menşeği bendenize ait değildir...!

Ancak, ne olursa olsun, ister araştırma olsun, ister derleme olsun, hepside bir okuma ve anlama sanatının süzgecinden geçer elbetde... Kimsecikler durduğu yerde bir şey yaratıp, uyduramaz...! Bu konularda da herkesin kendine has bir felsefe doktirini (Doktrin=öğreti demektir... yani kendine özgü özellikler tasıyan ve düzenli bir görüsü olusturan ilke ve dogmaların bütünü ) vardır.


Evet, bugünkü konumuzda birazcık değişik... "Nedenler..? " Bu nedenler nereden doğabilir... Evliliği mutsuz kılan nedenler, küresel ısınma, küresel ısınma nedir, kuresel ısınmanın etkileri, küresel ısınmanın nedenleri, intiharın sosyolojik nedenleri, açlık krizlerinde psikolojik nedenler, işletmelerde zaman yönetimini engelleyen nedenler, bloglara yorum yapmak için nedenler gibi....

Neden üretmek aslında çok çok kolay olmakla birlikte, sebeplerini araştırmakda oldukça zordur... Bu bir suçtu fakat suçluyu suç işlemeye iten nedenler vardı. Nedenlerin de sebepleri vardı. Kabaca, nedenlerin üçte birinde erkekte, üçte birinde kadında ve üçte birinde de her ikisinde de kabahat ve suç vardı.

O akıl ki ancak özgür olduğu an, nedenleri sebeplerden ayırdedebilendir. İradesinin dışında olan nedenler ile hükmettiği sebepler arasındaki farkı bilendir.... Şeker Diyabet, hastalığı, tedavisi, şeker nedenleri ve sebepleri tedavi yöntemlerinin bir uygulama sonucu ortaya çıkardığı bir sistemdir.

Daha buna benzer, neler neler çıkar nedenler içinden... yeterki siz araştırma ve kurcalamaya çalışın...!

Şekiller ise hayatımızın başka bir parçası, başka bir tarzıdır... Puta tapıcılık, Mecusilik, Budizm gibi hayat şekilleri, eski zamanlardan beri görülen bâtıl dinlerdendir. Kapitalizm, komünizm, sosyalizm, materyalizm ise insan topluluklarının kendi aralarında uyguladıkları bir idare şeklidir.

Gelişmiş halleriyle tüm hayat şekilleri bugünkü durumlarına rastgele sıçramaların, birleşmelerin ve biraraya gelmelerin sonucu ulaşmıştır. Şuurlu varlıklar vardır, fakat maddeleri, hayat şekilleri ve medeniyet standartları çok farklı olabilir. Bu da bizimle görüşmelerini engelleyecek diğer bir durum ortaya koyabilir.. Örneğin Afrika kabileleri veya eski Amerika'daki Kızılderililerin yaşantı tarz ve şekilleri gibi..

Bizim asıl vazifemiz, gelecek nesiller için yeni hayat şekilleri, düşüncesi ortaya koymak ve uygulamaktır.

Sizlere sevgi ve saygılarımı sunar, hepinizin güzel günlerde nedenleri az fakat güzel hayat şekilleri altında yaşamanızı canı gönülden temenni ederim...!

NECİP KÖNİ - ADANA / TR

KAYNAK * Necip KÖNİ - Arşivi

Not : FARUK için DAMLAYA, DAMLAYA GÖL OLUR

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..