Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Nedensiz beklentisiz Aşık olun …

Nedensiz beklentisiz Aşık olun …
 

Birine âşık mısınız? Sizi kutlarım. Aşk, çok az insanın yaşayabileceği mükemmel bir deneyim. Ancak herkesin çok iyi bildiği gibi aşk, emek ister, özveri ister. Yani zor iştir. Siz buna hazır mısınız?

Bir insana âşıksanız, sadece bir bakışı içinizi titretir. Bir dokunuşu tüm bedeninizi ele geçirir. Onunla kuşatılırsınız ve bu hal sizi mutlu eder. Aşk, kendi varlığınızla beraber, tüm dünyayı da daha derinden hissetmenize neden olur

KENDİNİZLE MUTLU OLUN

Kendinizden mutlu ve memnun değilseniz, bir ilişki bu durumu değiştirmeyecektir! Hatta sağlıklı ve karşılıklı bir ilişki sürdürmenizi de zorlaştıracaktır! Tek başınayken mutlu olamayan biri, bir başkasıyla da mutlu olamaz. Kendisiyle flört edemeyen, kendisine hayranlık duymayan birinin uzun süreli bir ilişkiyi sürdürmesi zor olacaktır. Kendinizi sevmiyorsanız bir başkasının sizi sevmesini bekleyemezsiniz. Kendinize samimi bir sevgi besleyin, değiştirmeniz gereken özelliklerinizi partneriniz için değil, kendi mutluluğunuz için değişirin.

BEKLENTİSİZ OLUN

İlişki bir ihtiyaç değildir. İnsanlar mutlu olmak için bir ilişkiye muhtaç oldukları yanlış inancından kurtulmalıdırlar ki, gerçek paylaşımlarda bulunabilsinler, gerçek sevgiyi deneyim etsinler. İlişkilerin yakıtı coşku ve beklentisiz sevgi olmalıdır. Beklentiler ve planlar anı yaşamayı engeller ve endişeye sebep olurlar. Anı yaşayan, anın mutluluğunu yakalayan çiftler uzun süreli mutluluğu yakalarlar. İlişkilerinizde sonuç odaklı değil, süreci mutlu yaşayan kişiler olun.

ARKADAŞ OLUN

İlişkiyi sürdüren geçici heyecan ya da zevklerden çok arkadaşlık, karşılıklı saygı, hayranlık ve ilgi olacaktır. Uzun vadeli ilişkiler gelişimlerini ve hayatta kalmalarını sağlam bir arkadaşlık temeline borçludur! Arkadaşlarınızla olduğunuz rahatlıkta ve coşkuda olun.

AÇIK OLUN

Partnerinizin zihninizi okumasını beklemeyin, duygularınızı ve isteklerinizi net ve açık bir biçimde ifade edin. Açık iletişim kurmak, eleştirmek ve yargılamak yerine hislerden bahsetmek, sorun değil çözüm odaklı olmak ilişkinin geleceği için olmazsa olmazlardan. Sürekli irdelemek ve sorgulamak yerine kendinizi doğru ifade etme yolunu seçin.

ORTAK İLGİ ALANI YARATIN

İlişkiler birlikte geçirilen zamanın uzunluğu ile değil, kalitesiyle gelişir. Ortak ilgi alanları yaratmak partnerleri birbirlerine bağlanması ve eğlenceli vakit geçirmesi açısından oldukça önemlidir. Uzun vadede insanlar ortak ilgi alanlarına sahip oldukları, eğlendikleri kişiler ile yaşamayı tercih ederler. Tutkulu ilişkilerin en büyük sırrının birlikte eğlenebilmek olduğunu unutmayın.

SAYGI DUYUN

Hem kendinize hem de partnerinize saygı duymak, fikirlerini ve ihtiyaçlarını, hemfikir olmasanız da anlamaya çalışmak ilişkinizi köklü ve kolay sarsılmaz kılacaktır. İlişkiniz için olmazsa olmaz sınırları doğru belirleyin fakat karşı tarafın da sınırlarını zorlamayın.

Bütün bunları uygulamak tabii ki zor. Hatta o muhteşem egolarımız çoğu zaman buna müsaade etmez. Sen beni seversen ben de seni severim mantığı aşk olup çıkıverir. Bazen de para son sözü söyler. Bizde yaşadıklarımızı aşk sanırız. Çoğumuz ot gibi yaşar ve ot gibi ölürüz. Yukarıdaki uzman önerilerine kulak vermekte yarar var.

İzmir 2011-10-08

 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..