Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '17

 
Kategori
Siyaset
 

Nedir şu Katar mevzu?

Nedir şu Katar mevzu?
 

Son günlerde Arap ülkelerinin başını çektiği büyük bir restleşmeye şahit oluyoruz hep beraber. Ama kimse sanmasın ki bu sadece Suudi Arabistan’ın iddaa ettiği sebeplerden gerçekleşti. Ben hiçbir koşulda öyle olduğuna inanmıyorum. Çünkü mantıklı gerekçelerim var. Zira hatırlarsınız geçtiğimiz haftalarda Donald TRUMP Suudi Arabistan ziyaretinde bulunmuş akabinde ne hikmetse basiretsiz Suud Krallığı Trump’ı ülkenin en yüksek onur madalyası ile ülkesine gönderdi.

Belki komplo teorisi olacak ama o ziyaret aslında Suudi Arabistan üzerinden bir çok Arap ülkesine ve dahi Türkiye’ye bir mesajdı. Şuan ABD eğer bir ülkeye asker çıkaracaksa bu ülke kesinlikle zengin bir ülke olmalı. En ideal devlet ya Suudi Arabistan ya da Katar. Suudi Arabistan’ı zaten avuçlarının içine almışlar. Yalnız Katar son dönemlerin en gözde en iyi çıkış yapan ülkesi. Zaten zenginlikleri dillerde. ABD gibi aç gözlü ülkelerin tam iştahını kabartacak cinsten. Büyükler işlerini kendileri halletmez maşaları varken. Suudi Arabistan maalesef onlar için maaş görevi gördü.

Rusya hala konu hakkında sessiz. İran ve Türkiye bölgenin en güçlü iki devleti. Bence geleceğin en önemli iki büyük devleti olacak. Fakat aralarındaki mezhep farkı maalesef bu yakınlaşmayı sürekli öteliyor. Bir de araya ABD girince bu daha da zor bir hal alıyor. Katar üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Herkes bunun bilincinde. Ama kimse korkudan sesini çıkarmıyor. Çıkarmadığı gibi zulme çanak tutuyor.

Araplar şimdi de Türk ürünlerini boykot etmeye başlamış. Boşuna demiyorlar tarih tekerrürden ibarettir diye.. Bakınız savaş dönemindeki Araplara o dönemde Osmanlı’yı sırtından bıçaklayan Filistin’e bakın. Yemen’e bakın.. Irak’a Mısır’a bakın.. Hepsi şimdilerde ettiklerinin pişmanlığı içindeler. Filistin Türkiye’den gelecek yardımlara muhtaç çünkü oraya kolay kolay yardım edebilecek ülke yok.

Arap ülkeleri beni oldum olası itmiştir. Allah o toprakları o kadar bereketli yaratmış ki üzerindeki yaşayan insanlar o kadar kibre hainliğe ve dahi gözlerini para hırsına bürümüş ki ne yaptıklarının farkında değiller. Bunlar değil mi Müslüman’ım deyip yanı başındaki Afrika’da açlıktan ölenlere tek bir kuruş yardım etmeyen. Bunlar değil mi Allah’ın kendilerine bahşettiği nimetleri boşa harcayan. Yazık.. Allah sonlarını hayır etsin! Tamamı olmasa bile bazı Arap devletlerinden bize tek bir hayır gelmez.

Peki neden Katar’ı savunuyorsun diyebilirsiniz. 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ı koruması için 150 özel kuvvet askeri yolladı. İlk arayan ülke de onlar oldu zaten.  Katar’a sahip çık Türkiye! Sahip çık ki sonun Libya, Suriye, Mısır, Irak, Afganistan ve Yemen gibi olmasın..

 
Toplam blog
: 23
: 332
Kayıt tarihi
: 19.05.16
 
 

Hayata ve gündeme dair ne varsa bu blogda..  ..