Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '10

 
Kategori
Bilim
 

Nefes Alırken Karşılaştığımız Tehlike

Nefes Alırken Karşılaştığımız Tehlike
 

İnsan bedeninde Allah'ın İlhamıyla durmadan çalışan sistemler vardır...


Burnumuzun önemli bir görevi, soluduğumuz havanın içindeki toz zerrelerini, bakteri ve mikropları durdurmak, böylece akciğerde oluşabilecek hastalıkları engellemektir. Bu mükemmel güvenlik mekanizması şöyle çalışır: Havadan gelen zararlı tanecikler solunum yollarının yüzeyindeki nemlendirici mukus tabaka tarafından yakalanır. Bunun ardından silya isimli tüycükler devreye girerler. Zararlı maddeler içeren mukus, tüycükler tarafından dakikada bir santimetre hızla yutağa doğru itilir, daha sonra da öksürükle dışarı atılır veya yutularak midedeki asitler tarafından yok edilir. Burada ana hatlarıyla anlatılan bu işlemler gerçekte oldukça karmaşıktır. Öyle ki, milyonlarca tüycüğün nasıl tek vücut halinde hareket ettiği ve çalışma mekanizmasının detayları henüz tam anlamıyla anlaşılamamıştır. Mukus tabaka, mukus üretici hücreler ve tüycükler mükemmel bir kimyasal arıtma tesisi meydana getirirler. Sahip olduğumuz arıtma tesisi öyle kusursuz çalışır ki vücudumuz için neyin gerekli, neyin tehlikeli olduğunu hemen tesbit eder ve yapılması gerekenleri yerine getirir.

Ortada çok açık bir gerçek vardır: Burundaki klima, güvenlik ve arıtma mekanizmaları mükemmel birer mühendislik örnekleridir. Bu sistemler, insanlar hiç farkında bile değilken, Allah’ın ilhamıyla durmaksızın çalışırlar. Ve biz gözle görülemeyen bu tüycükler sayesinde bazı hastalıklardan korunuruz. Bunlar, Allah'ın kusursuz ve uyumlu yaratışının delillerindendir. Bir Kuran ayetinde bu gerçek şöyle bildirilmiştir:

... Göklerde ve yerde her ne varsa O'nundur, tümü O'na gönülden boyun eğmişlerdir. Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "OL" der, o da hemen oluverir. (Bakara Suresi, 116-117)

İnsanın yapması gereken ise bu muhteşem sanat üzerinde derin derin düşünmek ve aczini ve kulluğunu kabullenerek, herşeyin tek hakimi olan Allah’a teslim olmaktır.

(www.allahvar.com)

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..