Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Nefes ile Enfes Dönüşüm - 2

Nefes ile Enfes Dönüşüm - 2
 

Mutlu, huzurlu, öfkeli, stresli, sağlıklı, hastalıklı, şanslı, basiretsiz, aldatılma  vs . vs. gibi duyguları ve durumları yaratan olgu, sizin “nefes sizsiniz” ya da “nefessizsiniz”  düşüncelerinden hangisini kabul edip benimsediğiniz ile ilgilidir demiştik. Sadece bir nefesle mi sağlanıyor bunlar, ya da sadece bir nefesle mi kurtuluyoruz bu hislerden demeyin. Evet, sadece bir nefesle oluyor tüm bunlar. Şu dünyaya dahi bir nefesle gelip, bu dünyadan bir nefesle giderken buna şaşırmamak gerek.  Hatta günlük hayatta bir çoğumuzun yanlış bilip, yanlış kullandığı “ Hay’ dan gelip Hu’ ya gitmek” tam da bu dediğimi anlatıyor. Haa diye bir nefesle can bulup, huuu diye bir nefesle son buluyoruz.

Doğru nefes alıp doğru nefes vererek yaşamımızı sürdürürken; fiziksel, zihinsel ve ruhsal anlamda bir çok farklılıklar olduğunu gözlemliyorsunuz. Ben bunu fark ettiğimde; öncesinde kendime ve etrafımdakilere nasıl haksızlık ettiğimi gördüm. Kendime diyorum çünkü; kendimi kendi özümden mahrum bırakmışım. Etrafımdakiler diyorum çünkü; özden uzak olmanız ilişkilerinizde dahi karmaşıklığa sebep oluyor. Adeta gözünüzün önüne bir-iki-üç… tane perde çekildiğini düşünün, etrafınızdakilere ve etrafınızda gelişen olayları duru bir şekilde görmeniz mümkün mü?

Doğru nefes nedir mi? Bir düşünelim doğduğumuz anda nasıl nefes alıp veriyoruz. Bunun için bebekleri ve çocukları gözlemleyebilirsiniz. Bir de yaşamın akışına kapılıp şimdi olduğunuz size bakabilirsiniz. Ayakta iken ya da sırt üstü yatar pozisyonda nefesinizi kontrol edip değerlendirebilirsiniz. Karnınız nefes alıp verirken hiç hareket etmiyor mu ya da nefes alırken içeri nefes verirken dışarı mı hareket ediyor? Yani yaratılış halimizden uzaklaşmış mıyız? O zaman öz’ ümüze dönelim, nefes ile enfes dönüşümü deneyimlemeliyiz …

 
Toplam blog
: 4
: 144
Kayıt tarihi
: 24.03.17
 
 

35 yaşında kamu görevlisi olarak çalışmaktayım. İşletme yüksek lisans mezunuyum. Kelimelerle oyna..