Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Nefes İle Enfes Dönüşüm

Nefes İle Enfes Dönüşüm
 

Ben diyorum ki;

İnsan bir şey yemeden kaç gün yaşayabilir, 10-14 gün kadar ya da kanıtlanmış verilere göre belki daha fazla yaşar. İnsan su içmeden kaç gün yaşar, belki 7 gün belki de daha az. İnsan bir şey yemeden ve içmeden yaşar mı demiyorum, çünkü; belli bir süre yaşar. Peki, insan NEFES almadan yaşar mı? Yaşayamaz değil mi. Nefes almak bizim her şeyimiz o zaman. Nefes aldıkça var oluruz, nefes almayı sonlandırdığımızda yok oluruz. Nefesle doğarız, nefessiz ölürüz. Anne rahmindeki ceninin dahi tıp alanında kabul görmesi; nefes almasına bağlı yani kalp atışları varsa hamileliktir. Kalp atışı durduysa hamilelik sonlanmıştır. Nefesle geliriz bu dünyaya ve nefesle gideriz bu dünyadan.

Hal böyle iken;  bize bahşedilmiş bu varlık bilişini neden doğru bir şekilde kullanmıyoruz. Tam kapasite nefes alma gücümüz var iken neden bunu kullanmıyoruz. Nefesiniz sizin hayata bakışınızdır aslında, nefesiniz sizin hayatınızın nasıl olduğunu gösterir aslında. Nefes sizsiniz aslında…

Mutlu, huzurlu, öfkeli, stresli, sağlıklı, hastalıklı, şanslı, basiretsiz, aldatılma  vs . vs. gibi duyguları ve durumları yaratan olgu, “sizin nefes sizsiniz” ya da “nefessizsiniz”  düşüncelerinden hangisini kabul edip benimsediğiniz ile ilgilidir.

 

O zaman dönüşüm başlasın 

 
Toplam blog
: 4
: 144
Kayıt tarihi
: 24.03.17
 
 

35 yaşında kamu görevlisi olarak çalışmaktayım. İşletme yüksek lisans mezunuyum. Kelimelerle oyna..