Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '16

 
Kategori
Futbol
 

Nefes kesen derbi

Vodafone Arena’daki ilk derbi gerçekten de nefesleri kesti. Maça hızlı başlayan taraf Beşiktaş’tı. Fakat Galatasaray’ın maça iyi hazırlandığı her halinden belli oluyordu. Sarı- kırmızılılar oldukça iyi konsantre olmuşlardı ve özellikle ilk yarıyı hatasız oynadılar. Her zaman sıkıntı yaşadığı defansta bile sağlam durmayı başaran Galatasaray, erken gelen gol sayesinde rakibi üzerinde psikolojik baskı da kurmayı başardı.

Hem Galatasaray hem de Beşiktaş, atak yönü olarak sağ kanadı tercih ettiler. Bununla birlikte Atiba ve Gökhan İnler’in yine yan yana oynamaları, Oğuzhan ve Olcay’ın oldukça etkisiz olmaları Beşiktaş’ın ciddi bir pozisyon bulmasını engelledi.

Bruma’nın muhteşem golü Galatasaray’ın ilk yarıyı 2-0 önde kapatmasını sağladı. Ancak Şenol Güneş’in ikinci yarının başında yaptığı değişiklikler bu devrede çok daha baskılı bir Beşiktaş izlememize neden oldu. Bu nedenle ikinci yarının tamamına yakını Galatasaray yarı sahasında oynandı.

İlk yarıda yere sağlam basan Galatasaraylı futbolcular ikinci yarıdaki Beşiktaş baskısı yüzünden bunaldılar. Riekerink’in oyuncu değişikliklerinde çok geç kalması Galatasaray’ın sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kalmasına neden oldu. Hatta kaleci Muslera olmasa sarı- kırmızılılar çok dramatik bir mağlubiyet de yaşayabilirlerdi.

Gerçekten de ikinci yarıdaki Beşiktaş baskısı karşısında etkili olamayan ve yorgunluğun da etkisiyle çok top kaybı yapmaya başlayan Bruma çok daha erken oyundan alınmalıydı. Aynı şekilde Yasin ve Sabri değişiklikleri de daha erken olmalıydı. Fakat Riekerink, oyuncu değiştirmek için ikinci golü yemeyi bekledi.

Zaten Galatasaray ve Riekerink adına skandal da bu anda yaşandı. Riekerink anlaşılmaz bir şekilde Beşiktaş’ın kullanacağı korner öncesi yapacağı değişiklikleri korner sonrasına bıraktı ve ikinci golü kalesinde gördü. Golden sonra ise yine aynı isimleri sahaya sürdü. Oysa Sabri’nin Quaresma karşısında çok zorlandığı ortadaydı. Yine bir kornerde defans hatasından gol yenmişti. Yani değişikliklerin acilen yapılması gerekiyordu. Riekerink, değişiklikleri korner sonrasına bırakarak bile bile lades dedi.

Bu arada ilk yarıda mükemmel oynayan Galatasaray defansı ikinci yarıdaki Beşiktaş baskısını kaldıramadı. Özellikle Chedjou her iki Beşiktaş golünde de hatalıydı. Ligimizin en iyi stoperi diyebileceğimiz Chedjou’ya bu hatalar yakışmadı.

Kısaca derbide iki farklı Galatasaray izledik. İlk yarıdaki Galatasaray ne kadar övgüyü hak ediyorsa sarı- kırmızılıların ikinci yarıdaki hali de bir o kadar eleştiriyi hak etti. Beşiktaş’ın yaptığı değişikliklerle oyunu Galatasaray yarı sahasına yıktığını ve sarı- kırmızılıların ileride top tutamadıklarını gören Riekerink’in ikinci yarının başlarında oyuncu değişiklikleri yapması gerekiyordu.

Şenol Güneş ise maça Talica ile başlamayarak büyük bir hata yaptı. Keza bu futbolcu oyuna girdikten sonra maçın çehresini değiştirdi. Oğuzhan’ın sakatlık problemi yaşadığı malum. Fakat sakat olmasa da Oğuzhan’ın forvet arkasında etkili olamadığını biliyoruz. O, Atiba’nın yanında daha verimli oluyor. Şenol Güneş ise Atiba ve Gökhan İnler’i birlikte oynatmakta ısrar ediyor. İkisi de iyi futbolcu ama aralarında uyum sağlamakta zorlanıyorlar.

Galatasaray seyircisinin Vodafone Arena’ya gelip maçı izlemesi futbolumuz adına çok olumlu bir gelişmeydi. Dilerim taraftarlar bu iyi niyeti suistimal etmezler ve bir daha deplasman yasağı yaşamayız.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..