Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Nefes Teknikleri, 2. Bölüm (yazı dizisi)

Nefes Teknikleri, 2. Bölüm (yazı dizisi)
 

Tekrar merhaba. Yazı dizimize 2. bölümle devam ediyoruz. Yeni yazıya geçmeden dilerseniz bir önceki yazıyı okuyabilirsiniz. http://www.cumhurcetin.com/wp/?p=467

Daha önceki yazıda nefes sayısının önemi üzerinde durmuştuk. Üzgün, sinirli, gergin ve stresli olduğumuz durumlarda daha hızlı ve ağızdan nefes alıp verdiğimizi belirtmiştim. Bu bölümde uygulamalar üzerinde duracağız.

10 saniye nefesi:

Nefesimizi burundan uygulamaya dikkat edelim ve şu şekilde uygulayalım.

3 saniye nefes alın

2 saniye nefesi tutun

3 saniye nefes verin

ve tekrar 2 saniye nefesi tutun

Böylece 10 saniyelik bir nefes periyodu oluşturmuş olacaksınız. Dilediğiniz zaman 3 dakika olmak üzere uygulayın. Her negatif durumda uygulayarak sakinleşebilirsiniz.

Nefes İzleme:

Nefes izleme daha çok farkındalık geliştirmek için kullanılır. Gözlerini kapatarak sadece nefes alış verişinize konsantre olun. Bu çalışma sizi aynı zamanda doğal bir meditasyon durumuna sokacaktır.

Pranayama:

Yogik nefeslerden bir tanesidir. Bir parmağınızla sağ burun deliğinizi kapatıp sol burun deliğinizden nefes alın. Sonra 2 burun deliğinizi kapatıp 2 saniye bekleyin ve sol burun deliğinizi kapalı tutarak sağ burun deliğinizden nefesinizi verin. Sonra tersini uygulayın.

Bu nefes beynin 2 lobunundan dengelenmesine yarar. Meditasyon öncesi için idealdir.

Ters Nefes:

Asıl adı Chi Gung nefesidir. Bedenin denge ve gücünü, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye yarayan son derece faydalı bir nefestir. Şu şekilde uygulanır;

Nefes alırken karın içeri çekilir, verirken ise şişirilir. Yani normal nefes alışımız anındaki karın hareketlerinin tam tersi uygulanır.

Dairesel Nefes:

Bu nefesi burundan  ya da ağızdan uygulayabilirsiniz. Nefeslerinizin akıcı yani dairesel olması gerekmektedir. Bunu yaparken nefesiniz sadece alış ve verişten oluşur. Tutma bölümleri yoktur. Aynı sürede aldığınız nefesi aynı sürede de bırakarak ve sonra tekrar alarak bir döngü oluşturmanız gerekir. Bu nefes çalışmasını günde 10 dakikadan fazla uygulayabilirsiniz. Arınma ve temizlenme yaratır. Doğal bir detokstur. Bittikten sonra bol su içmeniz ve dinlenmeniz tavsiye edilir.

Daha önce bahsettiğim gibi, nefesin bize bir çok faydası var. Teknikler daha da arttırılabilir. Ama benim size önerim, basit olarak gün içerisinde nefesinize daha çok odaklanmak ve burundan nefes alıp vermek olacaktır. Bu şekilde değişime kapı açabilirsiniz.

Tekrar görüşmek dileğiyle. Keep breathing :)

 

 

http://www.cumhurcetin.com/wp/

 
Toplam blog
: 63
: 864
Kayıt tarihi
: 21.02.13
 
 

Profesyonel Yaşam Koçu, Regresyon Hipnoterapisti, İlişki Koçu, Satış Koçu   Kişi ve kurumlara pro..