Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
4031
 

Nefis bir havuçlu kek...

Nefis bir havuçlu kek...
 

Malzemeler:

- 3 yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker (esmer olabilir)
- 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı ceviz, irice elde kırılmış
- 2 su bardağı un (kepekli olabilir)
- 1, 5 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:

Malzemeleri tezgahımızın üzerinde hazırladıktan sonra, karıştırmaya başlamadan önce ilk iş fırını 175C'ye getirin. O ısınmaya başlasın bir yandan. Kekin önceden ısıtılmış fırına konması önemli bir hususmuş, Neden diye sorarsanız bilmiyorum ama bana öyle söylendi bende hep öyle yapıyorum:)

Sonra şöyle derin ve büyücenek bir kap bulalım. Benim gibi hafiften sakarsanız iyice derin olsun kabınız etrafa sıçramaması için:) 3 yumurtayı kabımızın içine itina ile kıralım. 1, 5 su bardağı şekeri ekleyip epeyce bir karıştırın. Mikseriniz varsa çok kolay. En küçük ayarla başlayıp daha sonra ayarı en yükseğe çıkartıp 3-5 dakika karıştırın. İşin özü şeker iyice erisin. Malzemeyi parmaklarınızı birbirine sürterek yokladığınızda şeker pütür pütür olmasın.

Sonra 1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1 su bardağı cevizi kabımıza ekleyip iyice karıştıralım. 2 su bardağı unumuzu, 1, 5 tatlı kaşığı tarçını ve yarım çay bardağı zeytin yağımızı da karışımıza ekleyip herşeyin iyice özleşmelerini sağlayalım. En son artık 1 paket kabartma tozunu ekleyip bir kaç kez karıştıralım. Çok fazla karıştırıp kabartma tozunun etkisini azaltmayalım lütfen:)

Kek kalıbının tüm iç yüzeyini kekimizin yapışmasını engelleyecek kadar hafiften yağlayın. Çok fazla yağlı olmasın. Bir fırça ile bunu yapabilirsiniz. Ben peçete ile yapıyorum:)

Harcı kek kalıbınızın içine boşaltın. Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin. Kekin piştiğini anlamak için bir kaç yerinden keke sivri uçlu ince bıçak batırın. Bıçağa yapışmıyorsa eğer kek pişmiş demektir. Kek pişince kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin sıcakken kalıbına yapışabiliyor.

Soğuduktan sonra isterseniz üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet, şeker olsun:)

Tek bildiğim hamur işi tarifidir ama Allah için şimdi bu keki güzel yaparım:)
İsterseniz benim gibi daha sağlıklı olması için kepekli un ve esmer şeker kullanabilirsiniz.
Sonuç değişmiyor yine güzel ve lezzetli oluyor.
Yersen:)

22 Temmuz 2007

Resim: Valla billa benim yaptığım kekin resmi:)

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Tam da öğlen saati yapılır mı bu? İnce belli bir çay ve iki dilim kek ne iyi giderdi hani.:) saygı ve sevgiyle

Meral Yağcıoğlu 
 24.07.2007 12:36
Cevap :
Valla şöyle tavşan kanı değil mi :)) Sevgiler  24.07.2007 17:24
 

kahvenin yanına da güel olur sanısam :)) bilmem mesaj yerine ulaştı mı...

beenmaya 
 23.07.2007 19:26
Cevap :
Biri mesaj dedi galiba kim? ne zaman? nerede? ne oldu? Kahvemi? ben kimim? sen kimsin?;))  23.07.2007 21:06
 

ediyorum !!! Bir kek bu kadar mı güzel anlatılır yaaaa....sen ne burcusun allasen? Bana bu tarif üzerine yengeç gibi geldin ama?? yengeçler evcimen olurlar ve harika yemek pişirirler !! O sayfanın başındaki fotoğrafın var yaaaa... sanki orada ..fotonun altında görünmeyen kısımda yani... kucağında havuçlu kek var ve sen onu parmaklıyosun gibi geldi şimdi bana:)) bilmem artık... sana afiyet olsun. bana gelince, kız gitti gideli kek filan yapmıyom ama canım istedi şimdi:(((

Neşe İleri 
 23.07.2007 15:33
Cevap :
Yol valla ben boğayım bana yamuk yapanı mahvederim:P Ama sevdiklerime yemek yapmayı, ikramı severim. Çok yemek bilmem ama açta bırakmam onları çok güzel sandwiç yaparım, meyva soyarım:) Birde fettucini yaparım pratik bir şekilde onuda yazıcam bir ara. O fotografta rosellayı okuyorum gerçekten. Bu arada senin yeni blog resminde pek güzel bluzun falan pe şık hani yakışmış sana kırmızı:) Sevgiler  23.07.2007 21:15
 

Titizlikle yapılmış bir kekin, zerafetle sunumu harikaydı. Ellerinize sağlık.

LeylaK. 
 23.07.2007 12:52
Cevap :
Çok teşekkürler:) Sevgiler  23.07.2007 16:38
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 110
Toplam yorum
: 1899
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1083
Kayıt tarihi
: 05.02.07
 
 

Kimliksiz bir yazanım aslında... Bazen benim, bazen senim, bazen de herhangi biriyim. Belki d..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster